logo nofruit

Zelf een hippe bank maken!

Een fijne bank in een caravan, camper of buitenhuisje is eerder noodzaak dan luxe. Dat blijkt maar weer eens als het weer net wat anders uitpakt dan je gehoopt had. Je wil natuurlijk met je gezin heerlijk binnen kunnen zitten, gezellig bij elkaar. Voor een spelletje, goed boek of gewoon om lekker te hangen.

Femke Creemers, van het bekende happy campers Caravanity, maakte een paar weken geleden een bank van vurenhouten platen (oftewel underlayment platen) voor in haar boshuisje. En dit was zo simpel, dat ze haar bank graag met iedereen wil delen. Op de nieuwe bank horen natuurlijk hele comfortabele kussens die ze bij nofruit heeft ontworpen en besteld. En ze is er blij mee, want zoals ze zelf zegt “ze zitten gruwelijk lekker!”.

kussens op maat

Eerst de bank maken

Femke legt in haar blog stap voor stap uit hoe ze haar bank heeft ontworpen, van bovenaanzicht tot zijaanzicht. Alle afmetingen en tekeningen staan erbij. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om de bank langer of korter te maken. Of de opstelling net wat anders te maken zodat het precies in jouw caravan of huisje past. In het boshuisje van Femke staat de bank met één zijde tegen een muur, waardoor ze aan die zijde geen rugleuning heeft gemaakt. Losse rugkussens hiervoor zijn voldoende voor een lekkere zit.

Om de bank een eigen karakter te geven heeft Femke ‘pootjes’ in het hout gezaagd met een decoupeerzaag. Niet heel moeilijk, maar je moet er wel even handig in zijn.

zelf bank maken

In elke hoek heeft Femke een balkje van 4x4x33cm geplaatst die vastzitten met houtlijm. Hierin worden de dikke schroeven gemonteerd om de houten platen aan elkaar te bevestigen. Aan de achterzijde zijn extra balkjes geplaatst, waar de houten plaat meteen op kan rusten.

Welke schroeven je gebruikt is natuurlijk ook helemaal je eigen keuze. Femke heeft zogenaamde slotbouten gebruikt, omdat deze wat sterker zijn dan gewone schroeven. En dat ze deze mooier vindt, heeft natuurlijk ook meegespeeld in haar beslissing 😉

houten bank maken

Nu is het de beurt aan de kussens

De bank staat in elkaar en ziet er heel gaaf uit! Nu nog de kussens zodat je er heerlijk comfi op kan vertoeven! Daarin kan je het natuurlijk zo rustig of gek maken als je zelf wil. Femke wilde graag een bonte verzameling van kleuren en prints. Bij maatkussens.nl, onderdeel van nofruit, heeft ze met hulp van de stylist een prachtige set kussens samengesteld.

Ze had een duidelijk kleurpalet in haar hoofd: twee kleuren groen (grijs-groen en donkergroen) en oranje als accentkleur. Zoiets moest het gaan worden. Nofruit heeft veel stoffen in eigen collectie die allemaal op de website staan. En belangrijk, waarvan je gratis stofstaaltjes kan opvragen. Maar nofruit werkt ook samen met een bedrijf dat veel dessins van grafische ontwerpers in haar assortiment heeft en wat op de stof van nofruit geprint kan worden. Zowel voor binnen als buitenstof. En dan heb je iets wat écht uniek en bijzonder is! Zo heeft Femke helemaal in stijl van een boshuisje onder andere gekozen voor een print met vlinders.

Wil je de hele blog van Femke op Caravanity lezen, klik dan hier. Daar vind je ook duidelijke tekeningen van de bank die ze voor haar boshuisje heeft gemaakt. En mail nofruit gerust als je hulp nodig hebt bij het samenstellen van net zo’n bonte en kleurrijke verzameling kussens zoals Femke heeft gemaakt!

kussens boshuisje

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.