logo nofruit

Worden deze kussens ooit nog schoon?

Want vanaf nu gaat nofruit verder op www.elkeplekjouwzitplek.nl. Ben jij veel bezig met huis en inrichting en struin je het internet af naar de gaafste interieurfoto’s? Wil je dat saaie Ikea bankje pimpen, heb je een prangende vraag aan onze Daantje of heeft dat zelfgemaakte meubelstuk dé finishing touch nodig? Dan is ons nieuwe interieurblog elkeplekjouwzitplek.nl er voor jou!

OK, om het maar meteen eerlijk op te biechten… wij onderhouden onze kussens heel slecht. 🙈 We halen ze bij slecht weer niet binnen. En een doekje erover heen halen, doen we eigenlijk ook nooit. Tja, en wat krijg je dan? Vieze kussens met een laag groene aanslag. 

Maar hé, laten we nou eens zeggen dat we dit hebben gedaan met een reden. Want nu kunnen we jullie laten zien hoe en óf deze vieze kussens van nofruit nog schoon te krijgen zijn. Wij gingen de uitdaging aan!

ultieme kussenwas-test

Het eerste mooie lente-weekend van dit jaar. We gingen massaal de tuin in, maakten schoon wat schoongemaakt moest worden om zo weer een fijne lente en lange zomer door te brengen in de tuin. In ons geval hebben we de maand maart gebombardeerd tot “maand van de ultieme kussenwas test”. Doe je mee?

Twee jaar geleden hebben we deze maatkussens op onze palletbank gelegd. Gloedje nieuw. Twee zomers volop gebruikt, maar dus altijd te lui om ze schoon te houden of zelfs schoon te maken. Alles wat zo’n lange tijd buiten ligt wordt vies, dus onze tuinkussens ook. De foto’s spreken voor zich. 🙁 

schoonmaak buitenkussens
groene aanslag buitenkussens
schoonmaakt tips kussens buiten

kussens wassen met bleek

Even vooraf, de stof op onze palletbank is de Sunbrella Solids. Een stof die je heel agressief kan wassen. En als we agressief zeggen, dan bedoelen we écht agressief. Met bleek… heel veel bleek. Voordat je thuis begint, altijd even checken of jouw stof ook tegen bleek kan. Als je het niet zeker weet, vraag het eerst even aan ons.

Daar gaan we dan. Met een fles bleek en een harde schrob-borstel in de hand. Zoals je op de foto’s ziet zijn de kussens echt flink groen uitgeslagen.

stap 1:

Haal je hoezen van de kussens af. Het is namelijk niet de bedoeling dat de vulling nat wordt. Dus de vulling leg je even apart.

Stap 2:

Leg je kussenhoezen op de grond. 

Stap 3:

Ga er nu vol met de bleek over heen. Ben hier vooral niet te zuinig mee. En vrees niet voor je stof. Sunbrella stoffen kunnen bleek heel goed hebben, er zullen geen verkleuringen van je stof optreden. Voeg naast bleek ook een beetje water toe op de kussens.

stap 4:

En nu maar schrobben! Alsof je leven er vanaf hangt. 😉

buitenkussens wassen met bleek
kussens schoonmaaktips

stap 5:

Het goedje even laten intrekken ⏳

Stap 6:

Alle kussenhoezen mogen nu in de wasmachine. Een wasprogramma op 40 graden is warm genoeg. Scheutje wasmiddel erbij en een flinke scheut extra bleek. En draaien maar!

buitenkussens schoonmaken
kussens wassen in wasmachine
buitenkussens schoon maken

Na 1 keer wassen zag je al behoorlijk wat verschil. Maar het was nog niet helemaal schoon. Dus heb ik alle stappen nog een keer uitgevoerd. De tweede keer zelfs wat meer bleek gebruikt dan de eerste keer. Na de tweede behandeling was ik wel helemaal tevreden met het resultaat. Ze zien er weer als nieuw uit en ruiken heerlijk fris. 

schone buitenkussens
tuinkussens schoonmaken

ga met ons de uitdaging aan!

Zijn jouw kussens ook zo vies? Vrees je dat je je kussens niet meer schoon krijgt? Ga dan met ons de uitdaging aan! Stuur ons je voor én na foto’s per email (hallo@nofruit.nl). Zijn je kussens prachtig schoon dan krijg je een speciaal plekje in onze Instagram Stories. Zijn je vlekken nog steeds niet helemaal weg, dan helpen we je met persoonlijk advies.

Nogmaals, let wel op dat je zeker weet dat de stof van jouw tuinkussens écht tegen een scheut bleek kunnen. Weet je het niet zeker, vraag het ons daar eerst even voordat je aan de slag gaat. Hier vind je overigens alle schoonmaaktips van onze stoffen bij elkaar.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.