logo nofruit

Het mooiste Friese woord? Smûk!

De Friese Wimke Tolsma is bekend van haar prachtige heldere foto’s op Instagram. Met haar leuke zelfmakers en heerlijke recepten op haar blog wimke.nl is ze razend populair. Maar wat is het nou toch dat iedereen zo dol is op Wimke?

Daar is het antwoord snel op gevonden. De Denen hebben hygge, onze Friezen hebben smûk. En Wimke leeft smûk, haar eigen Friese lifestyle. Smûk betekent zoveel als gezellig en mooi. Maar voor Wimke gaat smûk nog een stapje verder. Smûk is volgens haar onlosmakelijk verbonden aan geluk. Friezen zien het geluk in de kleine dingen, die een groots resultaat geven. Veel heb je er niet voor nodig.

Wimke Tolsma nofruit

Een paar maanden geleden leerden we Wimke persoonlijk kennen. Ze kreeg namelijk onze nieuwe stoel de MATE onder ogen en was op slag verliefd. Inmiddels staat de MATE te pronken in haar huis. En daar zijn we supertrots op, want wat staat ie mooi in haar woonkamer! We hebben er op het dagboek van nofruit een leuk artikel over geschreven wat je hier kan lezen.

nofruit mate

Op dit moment is Wimke druk met het afronden van haar eerste boek dat dit voorjaar zal verschijnen. Een bundel van haar favoriete zelfmakers en recepten. Vol met inspirerende foto’s van haar frisse Friese leven. De titel van het boek is trouwens ‘Smûk’, daar zal ze niet lang over hebben nagedacht. Leven volgens Wimke’s smûk zien wij helemaal zitten!

Ben je nu al nieuwsgierig naar haar boek, klik dan hier voor een klein inkijkje.

wimke tolsma smuk

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.