logo nofruit

De wereld van Fleur mooier maken

De wereld een beetje mooier maken. Dat is iets waar wij, als nofruit, ons goed bij voelen. Dat doen we dagelijks door hele mooie kussens, tafels, stoelen en lampen te maken voor onze klanten. Maar we maken de wereld ook graag een beetje mooier door iemand te helpen die het even niet zo goed heeft. Er zijn namelijk altijd mensen, groot en klein, die iets meemaken waardoor hun wereld niet meer zo mooi is. Fijn dat er dan instanties en mensen zijn die hulp kunnen bieden. Zij doen er alles aan om het geluk weer een beetje terug te laten vinden bij deze mensen. Bij nofruit dragen we daar graag een steentje aan bij en steken we de handen uit de mouwen. We gaan met liefde aan het werk voor ze.

Zo kwamen we in mei van dit jaar in contact met een gezin: papa, mama en de zusjes Fleur en Fien. Eén van deze meisjes heeft een hele nare ervaring gehad. Haar ouders doen er alles aan om haar weer geborgenheid te geven. Het is belangrijk dat zij weer een plekje krijgt waar ze zich veilig voelt. Omdat het gezin het financieel niet breed heeft, hebben wij besloten hen te helpen om Fleur weer die fijne en veilige plek op te kunnen geven. En wel op haar eigen kamer. Met een klein aantal vrijwilligers hebben we haar kamer omgetoverd tot een paradijsje. Met een mooi wit slaaphuis, een extra speelverdieping en een groot meidenbed.

Fleur heeft ons laten weten dat haar lievelingskleuren paars en rose zijn. En haar lievelingsdier is een slak. Met dit in gedachte heeft Annette, van duurzaam en sociaal naaiatelier Elliz in Company, een aantal mooie kussentjes gemaakt in de vorm van een slak. Ook hebben we Fleur gevraagd een tekening te maken van een knuffel. Een knuffel zoals die er volgens haar uit zou moeten zien. Annette heeft deze knuffel, exact volgens de tekening, voor haar nagemaakt. 

Drie lieve vrijwilligers hebben het mooie witte slaaphuis met bureau ontworpen en in elkaar getimmerd. Ook voor dit ontwerp heeft Fleur een eerste aanzet gegeven, door een tekening te maken van het bed zoals ze het graag zou willen hebben.

tekening knuffel
Elliz in company

Na de zomervakantie was het eindelijk zover. In twee dagen is haar kamertje omgetoverd tot een mooie grote meisjeskamer met het slaap/speelhuis.   

Op de muur hebben we een mooie zachte vergrijsd groene kleur geschilderd. Daarna is het bed geplaatst en hebben Annette en Danielle het slaap/speelhuis gezellig gemaakt met kussentjes en stoffen vlaggetjes gemaakt door het sociaal atelier. Boven bij de speelverdieping ligt een mooi paars speelmatras en wat sierkussentjes in paars, zeegroen en lichtroze. Als zitplek bij het bureau hebben we een plof-poef gemaakt zodat Fleur daar fijn kan tekenen of kleuren.

En dan komt het moment. Fleur opent de deur van haar nieuwe kamer voorzichtig. Het is anders, zegt ze heel verbaasd….Ze neemt alles rustig in haar op en bekijkt uitgebreid alle nieuwe dingetjes in haar kamer. We kijken naar haar snoetje. Vindt ze het mooi? Yes, we zien een glimlach. Dat is een mooi begin, we zien Fleur lachen! Vervolgens klimt ze samen met haar zusje de trap op om lekker op haar speelmatras tussen de kussentjes  te kruipen. Ze is zo overweldigd, maar zo blij, ze straalt er helemaal van.

Enkele weken later spreken we de moeder van Fleur en krijgen we het allerbeste nieuws. Haar nieuwe kamer heeft Fleur veel gegeven. Ze slaapt weer als een roosje en is gestopt met haar medicatie. Zelfs haar vriendinnetjes mogen op haar kamer komen en er wordt druk gespeeld in het speelhuisje. Het is een hit! Voor Fleur is haar kamer weer écht haar plek geworden, waar ze die geborgenheid voelt die haar ouders voor haar wensten. We hebben ook nog een tekening van Fleur gekregen, met heel veel hartjes. Meisjes tekenen nou eenmaal graag hartjes. Maar het zijn er zoveel dat we wel begrijpen dat het goed gaat met Fleur. Hier genieten we van!

Wegens privacyredenen zijn de namen van de kinderen in dit verhaal gefingeerd.

2 Comments
  1. Ruud Visser zegt

    Fantastisch! Ben op jullie allemaal bij Nofruit

  2. Marc zegt

    Wat fantastisch wat jullie gedaan hebben voor Fleur. Een meisje dat ik niet ken maar door jullie duidelijk weer een beetje meer vertrouwen en rust heeft gekregen. Jullie maken de wereld een beetje mooier en dat is top. Als we dat allemaal af en toe doen komt het wel goed allemaal.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.