We like…een heerlijke salade!

salade avocado spinazieTijdens deze warme maanden kunnen we een heerlijke salade erg waarderen! Van een lichte salade voor de lunch of een wat meer vullende salade bij het diner worden we helemaal blij! Dit is onze grote favoriet:

Zoete aardappelsalade met avocado

Je kan de salade reserveren als lichte lunch, bijgerecht bij een BBQ of als maaltijdsalade met wat volkoren couscous. Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 2 zoete aardappels
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 2 gele paprika’s
  • 1 avocado
  • half zakje verse blad spinazie
  • half blokje feta
  • handje pompoenpitten
  • 5 eetlepels granaatappel
  • olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout

En nu aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe dit ook met de paprika.
  3. Meng de aardappel met de paprika en cherry tomaatjes met wat olijfolie en peper en zout in een ovenschaal.
  4. Zet gedurende een half uur in de oven. Haal de ovenschaal er uit en laat het geheel iets afkoelen.
  5. Maak ondertussen de dressing van 1 deel mosterd en 4 delen olijfolie. Rooster de pompoenpitten kort in een koekenpan.
  6. Start met een laag verse bladspinazie in een grote schaal.
  7. Voeg hierna de gegrilde groentes toe, de avocado in stukjes, de feta in stukjes, de pompoenpitten en de granaatappel toe.
  8. Garneer met de mosterddressing en eventueel wat extra olijfolie.

Het fijne van een salade is dat je er eindeloos mee kan variëren terwijl je de basis hetzelfde houdt. Verruil de feta eens door geitenkaas of de pompoenpitten door pecannoten. Geniet ervan!

En wil je jouw favoriete salade met ons delen, laat dan een berichtje achter in de comments. Nieuwe inspiratie voor een gezonde salade is altijd meer dan welkom voor ons!!

Inspiratie in je inbox!
Schrijf je in om de laatste nieuwtjes en inspiratie direct in je inbox te krijgen.
Je kan altijd eenvoudig weer uitschrijven

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.