logo nofruit

VT Wonen en Designbeurs 2018

Oktober is woonmaand en dat betekent VT wonen en designbeurs in Amsterdam! En omdat wij ook willen zien en voelen wat er allemaal gebeurt zijn Danielle en ik gaan kijken. We wilden verrast en geïnspireerd worden. En we hebben héél veel gezien! Maar waar zijn we nou het meest enthousiast over?

Het eerste wat we wilden zien waren de stijlkamers van Flexa. Vijf bekende interieur bloggers gingen met de kleur van het jaar (Spiced Honey) aan de slag om ieder een prachtige stijlkamer in te richten. Zo ook Wimke. Ze maakte in het Flexa huis de woonkamer, of beter gezegd haar eigen droomkamer. De kleur Spiced Honey werd gecombineerd met zacht roze kleuren en warme bruintinten. Wij kregen de eer om nofruit sierkussens voor de inrichting te maken, zo werd haar kamer ook een beetje van ons ;-). Het liefste zouden we zo in haar droomkamer stappen en er gaan wonen! Een hele andere stijlkamer waar we enthousiast van werden was de gestylde keuken van Enter my Attic. Hier werd de kleur Spiced Honey juist gebruikt samen met felle knalkleuren. Een kleurrijke keuken die bruist van energie!

Wimke vtwonen
Flexa spiced honey
Wimke nofruit kussens
enter my attic flexa
flexa woonbeurs 2018

VT Wonen had weer groots uitgepakt met hun stand. Veel brocante en landelijke invloeden zagen we dit jaar. De styling was mooi, hoewel soms een beetje te veel van alles. De sfeer was niet direct wat we gewend zijn van VT Wonen, maar door de overvloed aan brocante en dingen uit grootmoeders tijd was het wel vernieuwend! Verschillende stijlen door elkaar, dat maakte dat alles er verrassend uitzag. Iedere kamer had zijn eigen thema. Gedurfde combinaties zoals een stoere betegelde eettafel met een romantische styling door een bos van papieren lampionnen erboven te hangen. De moderne woonkamer met poedertinten en rood-bruine terra kleuren vonden we heel mooi. Een combinatie met zachte tinten en harde kleuren die elkaar versterken. De vakkenkast staat al op de wishlist van Daniëlle, de timmerman wordt gezocht ;-).

vtwonen beurs 2018
vtwonen huis 2018
vtwonen styling
berenklauw interieur
vtwonen keuken
vtwonen vakkenkast

De stand van Ariadne Home vonden we allebei heel mooi en charmant! De kleuren, de subtiele styling. Alles net even anders. Rustig, maar toch genoeg te zien. Kleine kartonnen huisjes tegen een muur. Een opstaand randje met daarop vaasjes met gedroogde bloemen en grassen tegen een zachte nude kleur. De binnenkant van de douche was bekleed met waterdicht behang met een prachtige bloemenprint. Een landelijke sfeer zoals we van Ariadne Home gewend zijn, maar heel stijlvol!

ariadne huis woonbeurs
douche behang
ariadne home woonbeurs 2018
ariadne home papieren huisjes
ariadne woonbeurs 2018

H&M Home was nieuw op de woonbeurs. Geen grote stand, maar wel eentje gevuld met spullen die je allemaal wil hebben! Ingericht door blogger Theobert Pot, dan haal je natuurlijk ook wel een persoon in huis. Servies en glaswerk in mooie warme kleuren, rijke stoffen op tafel en in de slaapkamer. Ik hoop dat de collectie van H&M Home snel te koop is bij ons in de buurt, dan ziet onze eettafel er voortaan net zo stijlvol uit!

H&M home woonbeurs
H&M home collectie
H&M home woonbeurs 2018

Tja, en nu hebben we van alles laten zien wat we mooi, bijzonder, inspirerend of vernieuwend vonden op de woonbeurs. Maar eigenlijk gaat het maar om één ding. Zolang jij maar blij bent met je interieur en het bij je past. En of het dan wel of geen trend is… het maakt niet uit! Bij de stand van Stijlvol Wonen (die inderdaad heel stijlvol was) stond het op de muur: “why follow trends when you’ve got style”. En zo is het!

Stijlvol wonen woonbeurs 2018

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.