logo nofruit

De vensterbank zitplek

Want vanaf nu gaat nofruit verder op www.elkeplekjouwzitplek.nl. Ben jij veel bezig met huis en inrichting en struin je het internet af naar de gaafste interieurfoto’s? Wil je dat saaie Ikea bankje pimpen, heb je een prangende vraag aan onze Daantje of heeft dat zelfgemaakte meubelstuk dé finishing touch nodig? Dan is ons nieuwe interieurblog elkeplekjouwzitplek.nl er voor jou!

In ons interieur maken we steeds vaker ‘hoekjes’. Hoekjes waar je een gezellige zitplek maakt. Denk aan een erker, een zitplekje onder de trap of in de vensterbank. Zo’n vensterbank zitplek zagen we in de uitzending van Eigen Huis & Tuin, waar Thomas meteen een radiator-ombouw heeft gemaakt. Het minst mooie in de woonkamer werd het mooiste! Als finish twee maatkussens erop, en je vensterbank zitje is klaar.

vensterbank zitplek

Zoals altijd bij Eigen Huis & Tuin krijgt de hele woonkamer een metamorfose. Ook de serre wordt meegenomen in de restyling. Beide ruimtes zien er op zich netjes uit, maar de stijl past niet helemaal bij de smaak van het gezin vinden de bewoners. Het mag allemaal wel wat meer sfeer en gezelligheid krijgen. Wat moderner ook. Ze houden van de boerderij stijl, die de keuken inmiddels al heeft. De rest van het interieur mag daar op aansluiten.

serre landelijke stijl

Begonnen wordt met de houten visgraatvloer in de woonkamer. Die blijft liggen, maar krijgt wel een opfrisbeurt. Schuren en opnieuw behandelen met een grey wash geeft de vloer een chique uitstraling. In de serre komt een pvc vloer die lijkt op de vloer van de woonkeuken. Zo wordt eenheid gecreëerd tussen de verschillende ruimtes. De deur van de gang naar de woonkamer gaat er met kozijn en al uit. Daar komt een brede taatsdeur, met scharnieren in de vloer en het plafond. Om de boerderij-stijl hierin door te trekken krijgt de deur het uiterlijk van een barn-deur.

barndeur woonkamer
vensterbank kussens

De vensterbank is een echte zit-vensterbank. Fijne hoogte, prima diepte. De radiator eronder is natuurlijk nodig om de woonkamer te verwarmen maar is een doorn in het oog. Op een mooie manier wegwerken is de enige oplossing. Van gestapelde houten latjes maakt Thomas een radiator-ombouw, eentje waar we erg enthousiast over zijn. Omdat ook aan de bovenkant een stukje ombouw komt, wordt de vensterbank nog wat dieper. zo wordt de vensterbank nog geschikter als zitplek. Twee op maat gemaakte kussens erop en je bent klaar! Heb je zelf een vensterbank waar je een zelfde zitje wil maken? Ontwerp hier je eigen kussens op maat!

vensterbank zitplek
woonkamer radiatorombouw

Nadat alle grote klussen zijn gedaan is het de beurt aan styliste Georgia. De boerderij-stijl wordt gestyled met meubels die een warme en rijke sfeer geven aan de woonkamer. Een glanzend viscose vloerkleed en de grote zitbank springen meteen in het oog. De houten eettafel van de bewoners is zwart geverfd. Met nieuwe stoelen krijgt het toch een heel nieuw gezicht. Maar het allermooiste vinden wij toch de vensterbank! 🤗

woonkamer landelijke stijl
zwarte eettafel
vensterbank maatkussen
4 Comments
 1. nathalie vermeiren zegt

  kan ik ergens terug vinden van waar de zitbank in de serre komt en de eettafel? alvast bedankt! Nathalie

  1. Hedwig zegt

   Hoi Nathalie, dat kan je het beste navragen bij Eigen Huis & Tuin. Zij hebben de metamorfose gedaan voor dit huis. Via hun Instagram account kan je ze goed bereiken. Fijne dag nog!

 2. Jill zegt

  Welke aflevering van eigen huis en tuin was dit? Ik wil graag zelf ook zo’n ombouw maken!

  1. Hedwig zegt

   Deze uitzending was rond half december. Kijk even op de website van EH&T, daar kan je fragmenten terugvinden.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.