logo nofruit

Unieke voetbalveldjes

Over voetbal wordt bij nofruit nauwelijks gesproken. Met slechts één man (een groot voetballiefhebber) tussen zes vrouwen snap je het wel… arme Lennaert ;-). Toch wil ik het vandaag over voetbal hebben, voetbalvelden welteverstaan. Vraag mij hoe een voetbalveld er uitziet en ik zeg: een rechthoekig groen veld, goals recht tegenover elkaar en exact in het midden de stip waar afgetrapt kan worden.

Maar nu gaan we naar Bangkok, Thailand. In een grote sloppenwijk van Bangkok kampen ze met twee problemen: kinderen die zich vervelen en gebrek aan ruimte om daar iets aan te doen. En de schaarse ruimte die er bestaat tussen gebouwen ligt vol met afval.

Nu is voetbal in Thailand de populairste sport. Daarmee zou de verveling van de kinderen opgelost kunnen worden. Maar dan de grootste uitdaging: ruimte. Een lokale projectontwikkelaar heeft zich hard gemaakt voor dit project en wilde voetbalvelden creëren in de overvolle wijk. Het resultaat zijn 4 unieke voetbalvelden met ieder een eigen vorm. Geen rechthoekige vorm. Maar wel een vorm waar goed over is nagedacht. Op ieder veld kan een eerlijk potje voetbal worden gespeeld. Zo zie je maar, het hoeft niet altijd recht toe recht aan te zijn. Door anders naar de situatie te kijken kom je tot hele mooie mogelijkheden.

unieke voetbalveldjes

Er is een mooi filmpje gemaakt over dit project. Waarin we blije en lachende gezichten van de kinderen zien. Ze brengen hun tijd door met iets wat ze eigenlijk het allerliefste doen. Voetballen.

Ik word er vrolijk van!

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.