logo nofruit

Ultiem geluk in de pluktuin!

veldbloem

Het ultieme geluk van de natuur: pluk je eigen bloemen! Sinds enkele jaren is de pluktuin enorm populair geworden. We willen nou eenmaal meer contact met de natuur, hebben een zwak voor streekproducten en willen meer beleving in de dingen die we doen. Het werkt vaak heel eenvoudig: je krijgt een snoeischaar en knipt de bloemen uit de pluktuin. De grootte van het boeket bepaalt de prijs. In Nederland zijn talloze pluktuinen te vinden waar je zelf je mooiste boeket bij elkaar plukt. We hebben de meest bijzondere voor je op een rijtje gezet. Vaak kan je in een pluktuin naast bloemen ook fruit plukken. Voor de allerlekkerste homemade jam!

zomerbloemen

Zomerbloemenpluktuin – Nes aan de Amstel

Alles groeit en bloeit in volle glorie en vanaf begin juli is de pluktuin op haar mooist! Naast bloemen plukken is er nog veel meer te doen. Zoals een bloemenbrunch middenin de pluktuin aan een prachtig gedekte tafel!

www.zomerbloemenpluktuin.nl

lavendel

Lavendelboerderij – Stroe

Een unieke lavendeltuin in de Veluwe. Zover je kijkt zie je de paarse gloed en ruik je de heerlijke geur van lavendel…even waan je je in de Provence. Om in stijl af te sluiten, in de theeschenkerij hebben ze heerlijke lavendel-limonade!

www.lavendelboerderij.com

veldboeket

De Sfeerstal – Nieuwveen

Midden in het groene hart staat een oase van kleurrijke bloemen. In de zomer zie je hier meer dan 100 verschillende bloemen zodat je iedere keer weer een ander boeket bij elkaar kan plukken. Sinds 2012 hebben ze ook een verse thee pluktuin met kruiden als pepermunt en citroenmelisse.

www.sfeerstal.nl

steinsetuin

De Steinsetuin – Haastrecht

Een prachtige locatie waar veel meer wordt gedaan dan alleen bloemen plukken, denk aan feestjes! Voor de pluktuin haal je bij het winkeltje een mandje en een schaartje en pluk je al een mooie zomers boeket voor een klein prijsje.

www.steinsetuin.nl

pluktuin stoutenburg

Pluktuin Stoutenberg – Stoutenburg

Een kleurrijke bloementuin met heel veel verschillende soorten bloemen. Voor kinderen is er de kinderpluktuin, hier bloeien de bloemen op volgorde van kleur. Van wit naar lime, geel, oranje naar rood en paars.

www.pluktuinstoutenburg.nl

pluktuin heeswijk

Op Het Erf – Heeswijk Dinter

Pluktuin Op het Erf is kleinschalig met aandacht voor goede streekproducten van eigen boerderij. Naast het plukken van bloemen én fruit kan je met een goed gevulde picknickmand genieten van de mooie natuur met uitzicht op rivier de Aa.

www.opheterf.net

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.