logo nofruit

Uitgestelde koffie. Eentje voor mij, eentje voor jou!

Misschien heb je het ooit gezien. Iemand bestelt twee kopjes koffie, maar krijgt er maar eentje. En die andere dan? Die komt een onbekende op een later moment halen. Voor nop. Omdat diegene, om welke reden dan ook, het even niet zo breed heeft om een kopje koffie te betalen. Dat is het verhaal van de uitgestelde koffie.

De uitgestelde koffie is overgewaaid uit de koffiebars van het Italiaanse Napels. Caffè Sospeso heet het daar. En hoewel het in Napels een grote hit is, gaat het in Nederland nog wat moeizaam met de uitgestelde koffie.

uitgestelde koffie

En dat moeizame zit hem niet in de aantallen uitgestelde koffie die gekocht worden door deze aardige mensen. Dat loopt best goed. Maar om in Nederland een uitgestelde koffie te bestellen blijkt nogal een drempel te zijn. Daar kan ik me best iets bij voorstellen. Maar het zou toch jammer zijn als dit mooie initiatief het uiteindelijk niet zou halen. Want een uitgestelde koffie biedt zoveel meer dan enkel een warme drank.

Het brengt meteen een kleine gesprekje op gang, kan zomaar een lach opleveren en biedt even een plek in een sociale omgeving. En dat is juist datgene wat deze mensen ook zo nodig hebben. En hoewel de armoede er niet mee wordt opgelost, maken we de wereld er wel een klein beetje mooier door.

Wil je weten welke koffiebars in Nederland en België mee doen? Op de site van uitgestelde koffie vind je alle deelnemers.

En staat er nou geen koffietentje bij jou in de buurt op de lijst. Gespaarde Hema punten kunnen ook ingewisseld worden voor kopjes koffie die worden geschonken aan de Voedselbank. Check hiervoor even je Hema app.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.