logo nofruit

Tuintrends 2016

Elk jaar duiken er weer nieuwe tuintrends op die je tuin weer net even anders en unieker maken. Die willen wij je natuurlijk niet onthouden! Ze bieden volop inspiratie om je tuin naar eigen smaak in te richten. Ontdek welke tuintype het beste bij jou past.

De hysterische tuin

Als je van serene rust houdt moet je deze trend even overslaan. De hysterische tuin bevat namelijk een overdaad aan kleuren en vrolijke elementen. De tuin is één groene expressie aan kleurrijke contrasten. Praktisch betekent dit dat traditionele planten combinaties tot het verleden behoren. In de hysterische tuin maak je ongewone mixen zoals met voorjaarsviolen, bamboe, azalea en salie. Het resultaat is een dolle boel die eindeloos veel energie oplevert als je er naar kijkt en door heen loopt. Het wordt een knallende zomer!

tuintrend 2016 kleurrijke tuintuintrend hysterische tuin

 

De Sprookjes tuin

Deze tuin kenmerkt zich door de sprookjesachtige sfeer met bijvoorbeeld een mini-bos met coniferen en de imposante lentebloemen van azalea waar vlinders fladderend op af komen. De sprookjestuin is een ideale tuin om je verbeelding de vrije loop te geven waardoor je continue nieuwe dingen in je tuin ontdekt. Dat is een resultaat van de doorkijkjes en sfeerlichtjes waardoor je ook in de schemering en duisternis van de tuin kunt genieten. De kleuren in de sprookjestuin zijn contrasterend en leveren extra spanning op: pastelkleuren naast donkerrood en knalgroen. Laat je inspireren door deze magische trend!

Trend sprookjes tuinSprookjes tuintrend 2016

 

De Cirkel tuin

De cirkeltuin is er één die je omarmt. Kenmerkend is de cirkelvorm die terug komt in de planten met ronde bladvormen en bloemen maar ook potten en meubels zorgen voor ronde accenten. Belangrijke trendkleuren zijn wit en groen met roodbruine accentkleuren. Door verschillende plantsoorten met elkaar te combineren krijg de tuin een natuurlijke uitstraling, maar doordat de planten qua uiterlijk veel op elkaar lijken bewaar je toch de eenheid. Zo ontstaat er verbinding en harmonie. Mix bijvoorbeeld kelkvormige planten als calla, petunia en hibiscus met elkaar. De harmonie in de cirkeltuin is overigens niet alleen voor mensen… ook vogels, honingbijen en vlinders genieten van de tuin….

trend cirkel tuinentrend cirkel tuin

Het Lijnen paradijs

In het lijnen paradijs wordt gespeeld met geometrische vormen en verhoudingen. Bijvoorbeeld door planten in grote, ronde potten op een hoekig terras te zetten. Het lijnenspel dat ontstaat valt extra op door de open vormgeving en het nadrukkelijk gebruik van zwart en wit. Primaire kleuren zoals geel en blauw zorgen daarbij voor vrolijke voorjaarsaccenten. Zet eens gele mini-petunia’s op een pergola of een citroenboompje op een zwart tafeltje. Het lijnen paradijs zorgt voor een bijzonder ruimtelijke effect.

tuintrend lijnentrend tuin 2016 lijnen

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.