logo nofruit

De mooiste tuintrends van 2017!

Het is weer die fijne tijd van het jaar dat we graag naar buiten gaan en onze tuin opzoeken! Je groene paradijs waar je iedere dag van de natuur kan genieten. We laten je graag zien wat dit jaar de tuintrends zijn. Veel van wat we vorig jaar hebben gezien blijft in beeld, maar dan toch weer net even anders. Deze tuintrends geven je inspiratie om ook in jouw tuin je eigen stijl te creëren. Met een beetje van jezelf en beetje van de trends heb je nooit een standaard tuin! Speciaal door jou.

Natuurlijke bijen en vlinder oase

De tuin hoeft niet meer zo strak te zijn maar mag veel meer het uiterlijk van een natuurlijk groeiende tuin hebben. Veel groene en kleurrijke begroeiing, duurzame materialen en steeds minder bestrating. We willen een natuurlijke oase, zeg maar. Wat bij deze tuin past zijn veel nectarplanten waar vlinders en bijen op afkomen, zoals de winterhei, sneeuwbal, lavendel, kogeldistel, wilde marjolein en natuurlijk de vlinderstruik. En weet dat vlinders van afwisseling en variatie houden. Zorg daarom voor afwisseling in hoogte van planten zodat vlinders heerlijk hun weg vinden in je tuin.

rotan lounge kussens
loungebank tuin
wilde bloemen tuin

Duurzame doe-tuin

We krijgen steeds meer interesse in de vraag waar ons eten vandaan komt. Een trend die hierop volgt is dat we zelf groente en fruit zijn gaan kweken. In de tuin, maar zeker ook op het balkon of een dakterras kan je dit makkelijk doen. Met een simpele bak maak je al snel je eigen moestuintje. De juiste grond, ligging van je moestuin en de juiste indeling zijn belangrijk. Heb je het nog nooit eerder gedaan, kijk dan even op internet voor de do’s en don’ts. Dan is het eigenlijk best simpel. Eten uit eigen tuin is het allerlekkerste en smaakt nog beter door alle trots en liefde die je erin stopt!

moestuin groente
moestuin simpel
moestuin trend

Wellness tuin

In ons voortrazende leven willen we thuis steeds meer tot rust komen. Dat deden we in de winter binnen al. Populair is de Deense levensstijl hygge. En dat gevoel willen we nu ook buiten in de tuin. In grote en kleine tuinen zien we steeds meer wellness elementen. Een zwemvijver wordt steeds populairder en in een kleine tuin zijn we al helemaal in onze nopjes met een buitendouche. Tijdens de snikhete dagen even een verfrissende douche nemen is helemaal niet verkeerd! Maar ook met alleen de juiste planten creëer je wellness in je tuin. Wissel dynamische en rustgevende plantsoorten met elkaar af. Planten met krachtige vormen en felle kleuren, zoals de duizendknoop en vuurpijl passen in het dynamische plaatje. Voor de nodige ontspanning en rust moet je denken aan buxus en laurier planten.

buitendouche koper
houten stoel kussens
zwemvijver
zwemvijver veranda

Binnen = buiten

Binnen is buiten en buiten is binnen, volg je het nog 😉  De woonkamer en tuin groeien steeds meer naar elkaar toe. Kleuren, stijlen en materialen van binnen en buiten smelten samen waardoor er een mooi geheel ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van keramische tegels die je van binnenuit op je terras laat doorlopen. Mooie loungebanken en een goeie buitenkeuken, we zetten alles in de tuin zodat we zoveel mogelijk tijd buiten kunnen besteden. En dit alles het liefste onder een veranda zodat we zo vroeg mogelijk in het voorjaar tot in het late najaar buiten kunnen leven

Wat betreft buitenmeubels zien we dit jaar steeds meer tafels, stoelen en banken met ronde vormen in tropische naturel. Oftewel rotan, riet en bamboe. Deze materialen geven een warme uitstraling waardoor het eigenlijk altijd wel zomer lijkt in je tuin. Het mooie aan rotan meubels is dat ze zich perfect lenen voor een landelijke sfeer maar ook voor een strakker beeld in je tuin. Voor het zomerse gevoel zijn kussentjes in rijke en levendige kleurtjes heel mooi op je rotan meubels. Wil je ze op maat laten maken in kleuren die precies bij jouw interieur passen, kijk dan even bij maatkussens.nl.

rotan stoel kussens
veranda kussens

In de tuin gaan we nu ook graag de hoogte in. Zagen we binnen al veel hangplanten in handgemaakte macramé, deze hangen we nu ook buiten op. Maar je kan je plantjes ook ophangen in houten plankjes die je met touwen aan elkaar verbindt. En voor het ultieme relaxgevoel hangen we tegenwoordig ook meubels op. Zoals een rotan hangstoel met veel kussentjes erin. Of liever nog een schommelbank, waar je gezellig samen in kan zitten. Heb je een terrasoverkapping, dan hang je de stoel daaraan op. En anders gebruik je je favoriete boom voor dat speciale plekje in de tuin.

 

Het gebruik van gerecycled materiaal heeft de laatste jaren al een toevlucht genomen. Dit jaar zien we nóg meer pallets maar ook oude kasten in de tuin. Ze mogen een verweerde en pure uitstraling hebben. Maak van pallets een oppottafel voor je plantjes. In de oude kast kan je je tuingereedschap en lege potjes kwijt. Heb je een balkon, dan zet je de oude pallet rechtop tegen de muur om je planten erin te plaatsen. Verticaal tuinieren! En heb je je oude grindtegels uit je tuin gehaald? Deze kan je heel makkelijk hergebruiken als je gaat stapelen. Denk hierbij aan een muurtje in de tuin of zelfs als meubels met lekkere kussens erop. Je kan ze ook omdraaien en opnieuw gebruiken voor een pad in de tuin. Meer van deze tijd als betontegel.

hangplant tuin
verticaal tuinieren plankjes
oppottafel tuin
schommelbank kussens
Dit artikel en nog veel meer zomerse inspiratie staan in het nofruit zomer magazine. Klik hier om door het online magazine te bladeren.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.