logo nofruit

Tips voor het opbergen van tuinkussens

Natuurlijk wil je tuinkussens jarenlang mooi houden. Droog en netjes opbergen is dan een must. Niet alleen in de winter, maar zeker ook in de zomer. Op deze manier raken ze niet beschadigd door regen en zonlicht en blijven ze stofvrij. Als je de ruimte hebt kan je ze natuurlijk binnenshuis leggen. Maar heb je die ruimte niet dan kan je denken aan een opberghoes of een tuinkist. Lees hier onze tips.

Opberghoezen

Je tuinkussens kan je opbergen in een opberghoes. Op deze manier heb je alle kussens bij elkaar en kan je ze makkelijk wegleggen en weer pakken om te gebruiken. Als je de tuinkussens opbergt, laat de hoes dan even openstaan. Dan kan het laatste vocht en damp eruit trekken, zodat je zeker weet dat er geen schimmelvorming ontstaat of het ‘weer’ er intrekt. Uiteindelijk moet je de rits wel helemaal dicht doen.

Leg de opberghoezen altijd op een droge plek. Bijvoorbeeld in een tuinhuis, schuur of berging zodat ze droog en stofvrij liggen. Denk bij een tuinhuis altijd aan ongenode vriendjes als veldmuisjes die vooral in de wintermaanden het tuinhuis als onderkomen gebruiken. Wat muizengif in de opberghoes kan ervoor zorgen dat er geen tandjes in je tuinkussens worden gezet.

Bij nofruit kan je opberghoezen op maat laten maken, zodat je zeker weet dat alles perfect past. Heb je veel tuinkussens? Dan is het wellicht slim om meerdere opberghoezen te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat het niet te zwaar wordt om te tillen en de hoezen makkelijker door de deur passen. Het opbergen en weer pakken van je tuinkussens blijft dan een makkelijk klusje.

Weten hoe groot je opberghoes of hoezen moeten worden? Stapel je tuinkussens praktisch op tot een stapel waarvan je weet dat je het nog kan tillen. Meet lengte, breedte en hoogte op. Tel hier dan aan alle zijdes nog 10 cm bij op en je kan je maten doorgeven via nofruit.nl. Bij nofruit kan je ervoor kiezen om je opberghoezen te voorzien van ophang-ogen. Soms kan je je kussens nou eenmaal makkelijker staand dan liggend opbergen.

opberghoes tuinkussen
nofruit opberghoes
opberghoes kussens tuin
tuinkist hout
tuinkist op maat
tuinkist waterdicht

Tuinkisten

Heb je binnen geen ruimte om je kussens op te bergen? Of vind je het praktischer om in de tuin iets te creëren voor het opbergen van je kussens? Kies dan voor een tuinkist waarin je je kussens makkelijk kan stapelen. Er bestaan kunststof tuinkisten, maar let er op dat deze niet altijd waterdicht zijn. Vochtige kussens opbergen moet je te allen tijde voorkomen. Mocht je een overkapping hebben waar een tuinkist kan staan dan is het natuurlijk geen probleem. Als dat niet het geval is denk dan aan een waterdichte tuinkist.

Tuinkisten zijn er in verschillende standaard formaten. Bereken eerst even welk formaat past voor jouw kussens. Het kan natuurlijk zijn dat je graag een tuinkist wil die precies past voor jouw kussens. Deze kan je tegenwoordig op maat laten maken. Je komt dan vaak uit op hout, dat geeft een mooie natuurlijke uitstraling in je tuin. Wanneer je een tuinkist voor je kussens in je tuin neerzet hoef je vaak niet zo ver heen en weer te lopen om je kussens op te bergen en weer terug te leggen op je loungebank. Een fijn voordeel toch!

De op maat gemaakte tuinkisten van nofruit zijn waterdicht en gemaakt van vurenhout. Wil je geen houtkleur? Dan kan je de tuinkist beitsen in een mooie kleur die past bij de stijl van je loungebank en tuinkussens. De tuinkisten van nofruit zijn zo sterk dat ze garanderen dat je er ook op kan zitten.

Wil je een tuinkist op maat laten maken, stapel je kussens dan op en reken lengte, breedte en hoogte uit. Tel daar 5 cm bij op en nofruit maakt een offerte voor je.

Alles op een rijtje

Om het overzichtelijk te maken voor je zetten we alle adviezen en tips nog een keer op een rijtje voor je.

  • Kies je voor opberghoezen, leg ze dan altijd op een droge en stofvrije plek.
  • Heb je veel tuinkussens, gebruik dan meerdere opberghoezen.
  • Als je je tuinkussens opbergt in een opberghoes, laat de rits dan even opstaan zodat het laatste vocht en damp eruit kan trekken. Daarna de rits altijd sluiten.
  • Heb je binnen geen ruimte om je kussens op te bergen, dan is een tuinkist een optie.
  • Er bestaand kunststof tuinkisten, maar deze zijn vaak niet waterdicht. Zorg ervoor dat deze dan onder een overkapping staat.
  • Kan je tuinkist niet onder een overkapping staan, ga dan altijd voor een waterdichte tuinkist om te voorkomen dat je kussens nat worden.

Met deze adviezen en tips gaat het vast lukken om ergens in of om je huis en tuin een goede plek te creëren voor je tuinkussens. Zo kan je jarenlang genieten van je kussens in de tuin. En wil je graag wat meer informatie over het schoonmaken van je tuinkussens, dan hebben we hier wat frisse schoonmaaktips voor je.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.