logo nofruit

Wat schaft de pot vandaag? Kliekjes!

(maar niet zomaar kliekjes...)

Mijn collega Daniëlle was laatst op citytrip naar Den Haag en kwam terug met mooie verhalen over haar weekend. Zo heeft ze onder andere bij restaurant Instock gegeten.

Bij restaurant Instock hebben ze een groot doel voor ogen. En dat is voedselverspilling op de kaart zetten. Letterlijk en figuurlijk. Bij lokale supermarkten en producenten halen ze kilo’s eten op wat anders weggegooid zou worden. Groente en fruit met een schoonheidsfoutje. Vlees en vis omdat er een overschot is. Maar nooit eten wat over de datum is. En met alle left-overs die iedere dag worden opgehaald, worden bij Instock de hele week mondjes gevoed.

Het blijkt dat de meeste voedselverspilling nog steeds bij de mensen thuis plaatsvindt. Instock probeert met hun creatieve en verrassende gerechten gasten te inspireren om thuis ook vaker op deze manier te koken. Met een eigen kookboek vol tips en tricks en een blog leren ze je gauw genoeg de kneepjes van het vak om minder voedsel te verspillen.

restaurant instock

Het is weer bijna weekend. Tijd om leuke plannen te maken. Wie weet hebben ze nog een tafeltje voor je vrij bij Instock.

Of kijk je vanavond in je koelkast en denk je…hé, daar kan ik nog een heerlijk maaltje van maken. Als dat geen goed gevoel geeft!

Geniet in ieder geval!

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.