logo nofruit

Open huis onder je veranda!

Steeds meer tuinliefhebbers weten inmiddels hoe fijn het is om een veranda of een overkapping in je tuin te hebben. Het brengt het binnen leven naar buiten, en daar kan je vroeg in het seizoen al mee beginnen. Je veranda gaat met onze tips en inspiratie de plek worden waar je veel gaat genieten van het buitenleven!

Ga ook eens naar ons nieuwe interieurblog

Want vanaf nu gaat nofruit verder op www.elkeplekjouwzitplek.nl. Ben jij veel bezig met huis en inrichting en struin je het internet af naar de gaafste interieurfoto’s? Wil je dat saaie Ikea bankje pimpen, heb je een prangende vraag aan onze Daantje of heeft dat zelfgemaakte meubelstuk dé finishing touch nodig? Dan is ons nieuwe interieurblog elkeplekjouwzitplek.nl er voor jou!

overkapping klein
witte kussens
speelhuis veranda

De tuin

Om een veranda te bouwen heb je natuurlijk voldoende ruimte in je tuin nodig. Een grote tuin leent zich perfect voor een veranda. Maar ook in een kleine tuin is vaak genoeg plek voor een veranda of overkapping. Denk aan een overkapping bij het schuurtje waar je een leuk tuinbankje met zachte zitkussens onder kan zetten. Houd bij het bepalen van de plek van je veranda rekening met de stand van de zon, die hoort namelijk op je snoet te schijnen als je daar zit. Heb je er ooit aan gedacht om het dak van je overkapping nuttig te gebruiken? Met een beetje creativiteit kan je er een fantastische speelhut voor je kinderen op bouwen!

pergola
veranda ibiza style
veranda ibiza

Je veranda kan je bouwen in dezelfde style als je huis. Maar je kan het ook wat spannender maken door bijvoorbeeld bij een oud huis een hele moderne veranda te plaatsen. Hetzelfde geldt ook voor de inrichting van je veranda. Natuurlijk kan je doorgaan in de style van je interieur, maar hoe leuk is het om het eens totaal anders te doen!

meubels veranda

Meubels

Om lekker in je veranda te kunnen zitten ga je op zoek naar meubels. En bedenk wat je het liefste doet onder je overkapping. Gezellig eten aan een mooi gedekte tafel of heerlijk relaxen op een grote loungebank? Een hangstoel onder de veranda past sowieso in ieder plaatje. Tegenwoordig zijn ze overal te koop, maar je kan natuurlijk ook zelf iets maken. Een schommelbank met lekkere kussens is met een beetje handigheid een leuke klus! En de kussens ontwerp heel makkelijk zelf via maatkussens.nl.

Buiten koken

Het buitenleven zit tegenwoordig zo in ons leven verweven dat we ook het liefste buiten eten maken. Lekker koken in de buitenlucht is zoveel leuker en lekkerder dan binnen. Een buitenkeuken willen we dus! Heb je een klein budget voor een buitenkeuken, dan maak je er eentje met oude kistjes en een paar mooie planken. En vergeet natuurlijk het belangrijkste item van de buitenkeuken niet: de BBQ!

buiten koken veranda
buitenkeuken diy

Buitenkachel

Genieten van lange zomeravonden kan met een openhaard. Je krijgt de nodige warmte en het zorgt meteen voor een gezellige sfeer. Je hebt losstaande buitenhaarden maar ook kleine tafelmodellen zoals een vuurschaal waar je lekker omheen kan zitten. En ken je de kussens van Sit & Heat al? Deze kussens hebben een energie-zuinige stoelverwarming die verwerkt is in het kussen. Een heel goed alternatief als je een kleine veranda hebt waar geen plek is voor een buitenhaard.

buitenkachel veranda
styling veranda

Styling

Tot slot de styling met accessoires in je veranda. Een buitenvloerkleed, hangplanten, kussens, manden en lantaarns maken het jouw veranda. Gebruik ook unieke accessoires zoals zelf meegebrachte souvenirs van vakantie. Zo geef je het een bijzondere en persoonlijke touch. We gaan nu het zomerseizoen in, maar je veranda kan je natuurlijk met de seizoenen mee laten gaan wat betreft styling. Voor de koude maanden zijn schapenvachtjes, warme kleden en kaarsen al genoeg om je veranda dat winterse gevoel te geven. Sierkussentjes zijn voor ieder seizoen! Zorg er wel voor dat je stoffen gebruikt die kleurvast zijn. Bij nofruit.nl hebben ze hele mooie stoffen die bestand zijn tegen zon, regen en vlekken.

En, hebben we je kunnen overtuigen dat een veranda een echte toevoeging is voor je tuin? Zet je tuindeuren dan open en creëer buiten je extra kamer om veel fijne zomerdagen in door te brengen!!
Dit artikel en nog veel meer zomerse inspiratie staan in het nofruit zomer magazine. Klik hier om door het online magazine te bladeren.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.