logo nofruit

Onze favorieten van de Intirio 2018!

Zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar de Intirio in Gent bezocht. En ook dit jaar waren we weer benieuwd wat voor nieuwe dingen we zouden gaan zien op het gebied van woninginrichting. Ons hart gaat sneller kloppen van alles op het gebied van interieur, dus je snapt dat we er zin in hadden! Aan het einde van de beurs wisten we één ding zeker: dit is het jaar van kleur en natuur!

Gedurfde en uitgesproken kleuren

Alles ziet er zo luxe en kleurrijk uit. Jarenlang zijn we verknocht geweest aan de cleane uitstraling van het Scandinavische interieur met haar lichte zachte kleuren. Maar komende jaren zien we vooral gedurfde en uitgesproken kleuren. Nachtblauw, mosterdgeel, antraciet grijs en diep groen. We gaan steeds verder weg bij de pasteltinten. En zijn we nu nog wat voorzichtig met deze kleuren in ons huis door alleen een muurtje of een hoek in zo’n gedurfde kleur te verven. Komende jaren gaan we daar verder in en zullen we ons onderdompelen in deze mooie rijke kleuren. Kozijnen worden mee geschilderd in dezelfde kleur als de muur. En zelfs het plafond komt aan de beurt!

kleur trends 2018

Nude kleur

Maar één zachte pastel tint blijven we nog wel een aantal jaren zien. De nude kleur. Denk hierbij aan zacht poederroze, blush en beige. Maar ook lichtbruine neutrale natuurlijke tinten zoals touw, rotan, katoen, linnen en loofbomenhout. Een nude kleur is vrij neutraal en daarom met veel te combineren. In eerste instantie valt het niet zo op, maar als je een paar nude tinten met elkaar combineert krijg je een mooi, rustig en zacht geheel.

nude kleuren

Rijke stoffen

Op de Intirio zagen we veel rijke stoffen met een klassiek karakter, zoals velours en fluweel. En prints. Uitbundige prints met bloemen, planten, vogels en andere exotische dieren. En als je deze stoffen dan ook nog eens combineert met natuurlijke materialen zoals marmer, goud en messing heb je de trend helemaal te pakken. Zoals fluwelen poefjes met een messing onderkant. Een fauteuil met een gouden frame waarvan de kussens bekleed zijn met een jaloersmakende mooie stof! We waren ook enthousiast over een ribfluwelen bankje. Mooi aan deze stof was dat de ondergrond in een andere kleur was geweven dan het ribfluweel zodat je een mooi contrast krijgt tussen deze twee kleuren.

stoffen trends 2018

Behang

Behang is weer helemaal terug. Dat weten we natuurlijk al een paar jaar. Maar zoals bij de kleuren en de stoffen zien we hier ook dezelfde trend. De behangtrend van dit jaar betekent veel kleuren en veel natuur in de vorm van prints. De kracht van de natuur is dat het een rustgevend gevoel geeft en tegelijkertijd een bron van energie is. Exotische en kleurrijk behang hebben we echt in overvloed gezien. En het verveelde niet, want ieder behang had weer iets unieks in zich. Was het niet in de kleur of de print, dan wel in de structuur van het behang. Want daar waren we ook behoorlijk van onder de indruk. Behang met de meest sierlijke vogels waarbij het leek alsof ze met zijde stof op het behang geplakt waren. En dan zagen we ook nog een behang met aapjes, waarvan het leek alsof het er met dikke draden op geweven zat. Terwijl het toch echt een printje was. Gedurfd in je interieur, maar daarom juist helemaal perfect!

behang trends 2018

Wandbekleding

Tot slot hebben we ons ook zit vergapen aan wandbekleding. Want naast behang hebben is wandbekleding een andere manieren om van je muur iets unieks te maken. Een wand bekleden met schelpjes in een rood-roze-geel kleurenpalet. Het vergt wat monnikenwerk om te maken, maar jeetje wat is het mooi! Maar denk ook aan stoffen wandpanelen. Deze zet je tegen de muur aan zonder het gedoe van behangen. Bij stoffen wandbekleding gaat het vooral om het soort stof dat je kiest. Met de textuur van de stof bepaal je namelijk de uitstraling. Denk maar eens aan fluweelachtige stoffen die je huis meteen aaibaar maken en warme sfeer in je huis brengen. En stoffen met prints, voor als je het  levendig wil hebben in je huis.

wandbekleding trends

Vloerkleden

Op het gebied van vloerkleden hebben we ook wat moois gezien. Karpetten die je als modules aan elkaar vastmaakt zodat je een groot geheel krijgt. Verschillende kleuren, maar vooral ook verschillende structuren van het karpet maakt dat je zelf iets unieks kan ontwerpen. Door een slim koppelsysteem, wat de verschillende karpetten tegen elkaar aan laat liggen, kan je je ontwerp zo vaak als je wil wisselen. En als je nog meer afwisseling wil, kan je de meeste karpetten ook nog eens dubbel gebruiken. Felice karpetten heet het, handgeweven en gemaakt van 100% Nieuw Zeelands wol.

vloerkleed op maat

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.