logo nofruit

‘One man’s rubbish is another man’s gold’

We staan er nog te weinig bij stil, maar onze afvalberg wordt steeds groter. Alle manieren om verspillingen tegen te gaan worden dan ook flink aangemoedigd. De Amerikaan Dan Philips weet niet beter dan zo te leven dat afval niet persé op de berg terecht hoeft te komen. Complete huizen bouwt hij van 80% gerecyclede materialen.

En dat doet hij op een hele creatieve manier. Natuurlijk gebruikt hij veel reguliere bouwmaterialen zoals hout, bakstenen en glas. Het liefst gevonden op de afvalberg. Maar hij gaat veel verder met zijn materialen. Denk aan hergebruik van eierschaal, kentekenplaten, noten, wijnflessen en oude CD’s. Stuk voor stuk zien zijn huizen er te gek en uniek uit!

Dan Philips

Afgezien van het feit dat Dan vindt dat we een probleem aan het creëren zijn met onze bergen afval, is er nog iets dat hij aan de kaak stelt. Waarom willen we allemaal dat alles er zo perfect uitziet? “Oeps, een kras…, naar de afvalberg”. Maar wat is er mis met imperfectie?

Dan Philips is een heel bijzondere man met een mooie kijk op het leven. Bij Ted-talk vertelt hij zijn verhaal op een boeiende en zeker ook grappige wijze. Als je eenmaal het filmpje start, is het moeilijk wegklikken… Deze man boeit je meteen.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.