logo nofruit

Nofruit naar de Woonbeurs Amsterdam

woonbeurs
inspiratie boutique hotel
inspiratie botanic

Eerlijk is eerlijk, we zijn echt wel een beetje knorrig als de zomer voorbij is 🙁

De lange zomeravonden liggen achter ons en het duurt maanden voordat we weer in een shirtje naar buiten kunnen. En natuurlijk weten we wel dat de herfst en winter ook fijn zijn. Daarom is niets beter dan even te “resetten” . En waar kan dat beter dan op de woonbeurs…We gaan naar binnen! Good to know, als je op de afbeeldingen klikt krijg je ze vergroot te zien.

houten stoel
lounge stoel
sierkussens

In grote lijnen zien we drie interieur stijlen, and we like them all!

Donkere kleuren en rijke materialen

De eerste stijl die opvalt dit jaar is er één met mooie donkere kleuren en rijke materialen. Denk Boutique-hotels, 1001 nacht en de schilderijen van Vermeer.

Nachtblauw, donkergroen, okergeel en auberginepaars. Gecombineerd met “glansjes” van koper en andere metalics. Door het gebruik van retro en vintage materialen en stoffen kun je een nostalgische sfeer krijgen. Maar je ziet dit ook juist terug in moderne interieurs. De nadruk ligt dan echt op vorm en ontwikkeling van de materialen (3D-stoffen, organische glazen vormen).

woonbeurs amsterdam
woonbeurs
nofruit
nofruit woonbeurs

Stalen deurkozijnen, glas, beton en verweerd leer

De tweede sfeer is de industriële stijl. Voel ’t: het dorpsschooltje van vroeger, vervallen cinema en verlaten melkfabriek. Je kunt de bakstenen ruiken en het beton voelen! Deze trend zien we natuurlijk al even en lijkt “here to stay”.

Stalen deurkozijnen, glas, beton en verweerd leer. Echt oude, degelijk items in je interieur zijn super. En de zoektocht ernaar is een avontuur! Natuurlijk zijn er nu volop look-a-like fabriekslampen, magazijnkasten en schoolkrukjes te koop, van (veel te) duur tot bijna voor nop. Erg leuk….Maar eerlijk is eerlijk, er gaat niets boven een zelf gevonden kastje, kruk of lampje mét een verhaal! En die fiets ophangen tegen je muur…? Niet meer doen hoor!

leren stoel
vt wonen woonbeurs
krukje industrieel
glas trends
lamp industrieel
glas

Botanic met linnen, wol en katoen

Nummer drie: Botanic is hot. Weet wat je eet! Nou, liefst zelf geplukt uit eigen tuin natuurlijk. Je kunt niemand zo vertrouwen als jezelf en niemand kan zo goed verbouwen als…jijzelf! Die tomaten smaakten toch nog nooit zo lekker? Je tuin is je groentewinkel en je keuken je restaurant. Puur natuur en biologischer kan niet. Alles is eerlijk en je what you see is what you get. Fijn, mooi en puur. Linnen, wol, katoen en hout zijn mooi van zichzelf en hebben niets nodig. Zelf gekozen, zelf gemaakt en zelf laten groeien. Je kas maak je zelf, je servies lijkt hand “potgebakken” ;-). En je tafel versier je zelf, trots op je!

schommel
[dt_quote]

Zelf gekozen, zelf gemaakt én zelf laten groeien.

[/dt_quote]

botanisch
tafel gedekt
knoop trends
tuin trend

Waar wij vooral erg blij van worden? Als jij je niet houdt aan bovengenoemde stijlen, maar er jóuw eigen ding van maakt. Hoe? Jij maakt iets pas echt “speciaal door jou” als er echt iets van jezelf (je schatje, je kinderen, opa, oma) of samen in zit.

Wij hebben in ieder geval weer volop inspiratie, yeey! 

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.