logo nofruit

Een mix van sfeer, groen en functioneel!

nofruit loungebank
Mariska dieto

We vielen voor dit huis vanwege de vele raampartijen en de ongewone indeling. Voor ons moet de tuin een intieme en natuurlijke sfeer uitstralen. Het terras ligt in het midden omgeven door een border groen, zodat je ook letterlijk in de bloemetjes zit. Achterin de tuin staat de veranda. Links achter in de hoek staat een groot wijnvat die dienst doet als regenton. De tuin grenst aan onze uitgebouwde woonkeuken.

Omdat ons huis midden in de tuin staat, willen we groen wegkijken. Zo wordt er in de voortuin (5×5) gesprongen op de trampoline en leeft ons konijn. In de achtertuin wordt er gegeten en bij mooi weer geluierd. We houden van een natuurlijke sfeer met veel groen en bloemetjes. Daarbij maken we graag alles zelf. Zo ook de veranda. Tot 2x toe hebben we onze hoekbank in de veranda afgebroken. Op zoek naar een beter zitcomfort. Uiteindelijk ontstond onze loungebank. Deze is verplaatsbaar, zodat we in de zon kunnen zitten of de schaduw kunnen opzoeken in onze tuin. Om het zitcomfort nog beter te maken zijn we via internet op zoek gegaan naar tuinkussen op maat, zo kwamen we bij nofruit terecht. Met deze kussens viel alles op zijn plek.  Onze loungebank is ons rustpunt geworden waar we na het eten gezamenlijk ijsjes eten. 

Jochem heeft de loungebank gemaakt van 100 jaar oude vloerplanken die we van onze buurman hebben gekregen. Anders waren deze planken naar de stort gegaan, nu heeft het een prachtige nieuwe bestemming gekregen. Familie van ons die in Noord-Duitsland wonen waren bij het zien van onze zelfgemaakte loungebank direct verkocht. Met een aanhangwagen volgeladen met hout zijn we met het hele gezin naar Duitsland gereden om daar banken te maken in hun achtertuin. 

De bewoners:

Mariska woont sinds 10 jaar in haar drive-in woning in de buurt van Arnhem met haar man en kinderen. Ze werkt als grafisch vormgever voor haar eigen bedrijf dieto. Haar man Jochem is naast HR medewerker bij het Radboud Ziekenhuis ook illustrator bij dieto, het bedrijf wat hij met Mariska runt. Samen hebben ze twee kinderen, Jolijn en Senne.

stadstuin
maatkussens
[dt_quote]

“Wat onze tuin zo bijzonder maakt? De achtertuin is relatief klein van formaat maar voelt voor ons groots aan en is sfeervol, groen en functioneel. Je hebt zowel vanuit de keuken als vanuit de tuin een prettig uitzicht!”

[/dt_quote]

stadstuin

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.