logo nofruit

Mediterrane tuin met palletbank

Want vanaf nu gaat nofruit verder op www.elkeplekjouwzitplek.nl. Ben jij veel bezig met huis en inrichting en struin je het internet af naar de gaafste interieurfoto’s? Wil je dat saaie Ikea bankje pimpen, heb je een prangende vraag aan onze Daantje of heeft dat zelfgemaakte meubelstuk dé finishing touch nodig? Dan is ons nieuwe interieurblog elkeplekjouwzitplek.nl er voor jou!

In Ede gaat het team van Eigen Huis & Tuin aan de slag bij Donovan, Rinske en hun kleine Vieve. Een allegaartjes tuin is het nu nog. Met een ratjetoe aan planten en bestrating en een schutting die bijna uit elkaar valt. De nieuwe tuin moet een relax tuin worden met een mediterrane sfeer. Een tuin die het de moeite waard maakt om voortaan meer buiten dan binnen te zitten.

De hele tuin wordt leeggehaald. Allereerst worden de oude schuttingen vervangen door schuttingen van wilgentenen. De tuin krijgt er meteen een andere uitstraling van. Wat een goed begin! In het midden van de tuin komt een grote border zodat de loungehoek en het eetgedeelte worden gescheiden van elkaar. In het midden van deze border staat de eyecatcher van deze tuin: een houten lamellen scherm van planken. Wij geven het een hoge wauw-factor! In de border komen planten met een Mediterrane uitstraling. Zoals het Nieuw-Zeelands vlas. Met zijn lange stevige bladeren geeft het meteen body aan de tuin. Daarnaast plant Tom de palmlelie. In de zomer krijgt deze gele plant met puntige bladeren hele mooie lange stengels met klokvormige witte bloemen er aan. Als bodembedekker komt de bruidsbloem in de tuin. In het voorjaar bloeien hieruit heel veel roze of witte bloemen.

lounge tuin eht
mediterrane planten

Vooraan in de tuin komt de loungehoek. Op moderne keramische tegels wordt een loungebank van pallets gemaakt. Een hele makkelijke manier, want je stapelt de pallets simpelweg op elkaar. De opmaat gemaakte kussens maken de loungebank helemaal af. De meeste pallets hebben een afmeting van 120×80 en laat dat nou net een heerlijke afmeting zijn om te loungen! Voor deze tuin zijn de kussens gemaakt van de stof Southend in de kleur Light Grey. Rustige kleuren met hier en daar gele accenten in accessoires geven de tuin helemaal de Mediterrane sfeer die Rinske en Donovan zo graag wilden.

palletbank kussens
palletbank kussens
palletbank strakke kussens

Achter in de tuin, waar de eettafel komt te staan, wordt een verhoogde vlonder gemaakt. Niet van hout, maar van composieten vlonderplanken. Deze planken lijken op echt hout, maar zijn deels gemaakt van kunststof. Onderhoudsvriendelijk dus. Maar nog fijner, geen kans op splinters in je voeten. Ook worden er vier dakplatanen geplant die voor schaduwplekken en verkoeling gaan zorgen in de zomer. Voor Vieve timmert Tom een mooie zandbak. De achterkant heeft de vorm van een huisje en wordt geverfd met schoolbordverf. Dat gaat zeker een favoriete speelplek van haar worden!

vlonder moderne tuin
moderne tuin
zandbak zelf maken

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.