logo nofruit

Matraskussen van je baby draagdoek maken

Uren loop je met je kleintje dichtbij je in een draagdoek. Omdat het praktisch is, maar vooral omdat het zó fijn is. Zo dicht bij elkaar. Samen helemaal ingewikkeld, drie keer rond je middel. En dan komt er een moment dat je baby er te groot voor is geworden. Dat het echt niet meer te doen is om hem of haar mee te sjouwen in je draagdoek.

Marrit, van interieurblog Donebymyself, heeft haar dochtertje Mia 2,5 jaar lang gedragen in een draagdoek. En toen kwam daar het moment dat Mia er echt te groot voor werd. Maar zomaar afscheid nemen van haar dierbare draagdoek wilde ze niet. Daar hingen te veel mooie momenten aan. Ze wilde er een blijvende herinnering van maken, iets wat bij haar leven past. Als interieurblogger lag de keuze voor de hand. Matraskussens moesten het worden! Ze mailde ons of we dit voor haar wilden maken. En of we dat wilden! We vinden het zo leuk dat er een nieuwe bestemming wordt gegeven aan een voorwerp wat zo dierbaar voor iemand is. Marrit heeft de stof toegestuurd en ons atelier ging met haar draagdoek aan de slag.

matraskussens nofruit
draagdoek kussens maken

Marrit heeft er 2 matraskussens van laten maken. Zelf gebruikt ze de matraskussens als extra zitplek of voor de voetjes als ze languit op de bank ligt. En Mia ziet de matraskussens als een plek waar ze lekker kan rollen en dollen. En wil je er een bedje van maken, dan leg je de kussens achter elkaar. De afmeting van deze matraskussens zijn 63×63 cm, dus Mia kan hierop heerlijk haar rust-momentje pakken!

matraskussens op maat
kussens kinderkamer

Je kan van je draagdoek natuurlijk ook andere kussens maken dan een matraskussen. Denk aan sierkussens voor op je loungebank in de tuin of een lang kussen voor op je vensterbank of op een keukenbankje. Zo blijft die fijne tijd van het baby-dragen nog lang dicht bij je. Marrit heeft zelf ook nog een blog geschreven over het laten maken van haar matraskussens bij nofruit. Hier geeft ze ook enkele tips. Altijd handig om te lezen wanneer je overweegt om hetzelfde te doen! Wij denken dat Marrit veel jonge moeders zal inspireren met haar matraskussens.

kussens kinderkamer
matraskussens kinderkamer

📷 credits: Marrit de Lange van donebymyself.nl

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.