logo nofruit

Loungen op ’t dak van Eigen Huis & Tuin

Jasper, Marion en hun zoontje Max hebben een oproep gedaan aan tuinman Tom om hun dakterras aan te pakken. Een half jaar geleden zijn ze in een nieuwbouwhuis in Delft komen wonen. Hun huis is van binnen nu zo goed als af, maar met het dakterras weten ze zich écht geen raad. Ze hebben een paar wensen. Ze willen graag een chique en sfeervolle loungeplek waar ze kunnen relaxen én een fijne plek waar Max kan spelen. Omdat ze allebei van reizen houden willen het gevoel houden dat ze op vakantie zijn, maar dan op hun eigen dakterras.

nofruit maatkussens dakterras

Het dakterras is in samenwerking met Studio REDD ontworpen. Twee verschillende terrassen en een zwevende vlonder staan centraal in het ontwerp. Ieder terras heeft zijn eigen sfeertje. Zo komt bij de één een heerlijk grote loungebank. En bij het andere terras een vuurmeubel zodat Marion en Jasper ook lekker in de winter van hun dakterras kunnen genieten. Beide terrassen worden met elkaar verbonden door de zwevende vlonder gemaakt van douglas hout.

eigen huis en tuin nofruit
eigen huis en tuin houten vlonder

Het vuurmeubel wordt voorzien van een gashaard. Voor de opbouw van het meubel wordt voor lichte materialen gekozen omdat er rekening gehouden moet worden met de draagkracht van het dakterras. Hiervoor zijn betonplex, zink en hittebestendige tegels gebruikt.

eigen huis en tuin openhaard

Loungen is een grote wens van Jasper en Marion. En daar is een grote bank voor nodig. Het frame van de bank maakt Tom zelf van houten palen. Daarna wordt het bekleed met Douglas hout, waar ook de vlonder van is gemaakt. Natuurlijk komen daar heerlijke kussens op te liggen. Deze kussens zijn op maat gemaakt door nofruit.nl. Het moderne interieur van Marion en Jasper en hun nieuwe dakterras heeft een warme uitstraling. In de keuze voor de stof van de maatkussens is daarom gekozen voor een warme grijstint, namelijk Cartenza Uni Antracite.

eigen huis en tuin dakterras
nofruit eigen huis en tuin
nofruit cartenza uni antracite

Voor de beplanting heeft Tom speciale onderlagen neergelegd die ervoor zorgen dat het groen goed kan groeien op een dakterras. Langs de bestaande rand van het dakterras wordt veel bamboe geplaatst. Het bamboe zorgt ervoor dat het dakterras het hele jaar door een fijne sfeer uitstraalt. Daarbij zien we de grove den, oftwel de pijnboom, die bekend staat om haar zachte en ronde naalden. Deze boom kan prima overleven op een voedselarme grond. Ook wordt de Australische fuchsia geplant. Een bladhoudende plant die tot een meter hoog kan groeien. In de zomer bloeien er mooie lichtgele bloemen aan deze plant, die als klokjes afhangen.Tussen al dit groen worden nog mooie siergrassen en vetplanten geplaatst.

Eigen Huis en Tuin dakterras planten

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.