logo nofruit

Kussens…maar dan nét even anders

Want vanaf nu gaat nofruit verder op www.elkeplekjouwzitplek.nl. Ben jij veel bezig met huis en inrichting en struin je het internet af naar de gaafste interieurfoto’s? Wil je dat saaie Ikea bankje pimpen, heb je een prangende vraag aan onze Daantje of heeft dat zelfgemaakte meubelstuk dé finishing touch nodig? Dan is ons nieuwe interieurblog elkeplekjouwzitplek.nl er voor jou!

We vinden het leuk om iets te laten zien wat niet alledaags is. Enkel om je anders naar dingen te laten kijken zodat je op de meest prachtige ideeën komt voor in je eigen huis. Zoals nu met kussens. Het ene idee is makkelijker te maken dan het anderen, maar ze geven in ieder geval genoeg inspiratie.

Verschillende formaten en kleuren

Om je bank een ander karakter te geven kan je verschillende formaten kussens gebruiken. Eén van de manieren is om de zit- en rugdelen van de kussens niet in dezelfde lijn op te splitsen. Gebruik vierkanten en rechthoeken door elkaar. De look van het geheel wordt dan onderbroken, maar het blijft zijn strakke uitstraling houden. Wil je het nog wat speelser en eigener maken dan kan je ook met verschillende kleuren werken zoals bij de bank van Studio Roof en Aust & Amelung.

De lobby van hotel Les Jardins in Saint-Maxime heeft een hele gave bank waar ze echt uitgepakt hebben: verschillende kleuren en de rugleuning in verschillende formaten.

maatkussens
kussens andere formaten
kussens rug

Aan banden leggen

Met kleine details kan je veel doen. Om een kussen vast op een bankje te laten zitten kan je een leren riem gebruiken. Het geeft meteen een rauw en stoer karakter aan je bank. Dit soort natuurlijke materialen kan je heel mooi combineren met gladde stoffen.

Maar heb je ooit aan een spanband gedacht? Bij aardse kleuren zoals grijs, taupe of bruin kan je heel mooi een contrasterende kleur gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan oranje of geel! En in de foto hieronder zie je ook weer het gebruik van verschillende formaten kussens, zoals ik hierboven beschreef.

kussen met riem

Eerst het kussen, dan het meubel

Soms heb je een situatie in je huis waar je niet goed raad mee weet. Maar een hoekje of schuin dak leent zich vaak goed voor wat creatief maatwerk. Zo ook bij deze bank gemaakt onder het dak van een huis. Voor de bewoners leek het loze ruimte, maar met wat denkwerk is er een hele comfortabele en eigenzinnige bank gemaakt.

Maar soms wil je het gewoon wat praktischer bekijken. Een bankje met een opbergvakje daarnaast. Ik zie het al helemaal staan bij mij in de hal van mijn nieuwe huis. Handig voor de kinderen om op te zitten als ze hun schoentjes aantrekken en het opbergvakje voor de sleutels!

kussens in nis
kussen bankje

Stapelgoed

Stapelen, stapelen, stapelen, stapelen. Op deze manier creëer je met hele grote kussens een fijne lounge plek. Ook hier geldt dat je kan stapelen met verschillende formaten en soorten. De meeste bekende is de Marokkaanse stijl. Veel kleurrijke kussens in hele rijke stoffen. Als je deze stijl te druk vindt, kan je het helemaal naar je eigen wensen ontwerpen. En om de stijl af en toe te kunnen wisselen kan je per kussen verschillen kleuren en stoffen gebruiken die je steeds weer met een andere zichtkant naar voren legt. Je kan ook spelen in de diktes van de kussens, zoals op de rechterfoto. Een flinke stapel kussens, totdat je de prinses op de erwt bent!

stapel kussens
studio bies
stapel kussens
lounge kussens

Bijzondere vormen

Kussens hoeven niet altijd vierkant of rechthoekig te zijn. Juist omdat alles op maat gemaakt kan worden kan je denken aan bijzondere vormen. Het gebruik van ronde kussentjes op een recht bankje bijvoorbeeld. Très simple, maar oh zo mooi! Of driehoek kussens die allemaal bij elkaar een rechthoekig kussen vormen.

Het kussen hoeft niet altijd óp een bank te liggen. Je kan het ook ín de bank verwerken, zoals op de bank met het bruine kussen. Je krijgt er een hele bijzondere bank mee zoals je die niet gauw bij anderen zal zien.

bijzondere bank
ronde kussens
kussen design
kussen driehoek

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.