logo nofruit

Dakterras met warme kleuren van Eigen Huis & Tuin

Zwoele zomeravonden op het dakterras spendeer je natuurlijk het liefst met een beetje gezelligheid om je heen. Op het gezamenlijke binnenplaatsje van Renate, Jurgen en Daniël is dat ver te zoeken. Weg met die grijze, troosteloze bedoeling!

Deze drie buren delen samen een dakterras in Apeldoorn, en zijn helemaal klaar met die saaie tegels en het kijken tegen die grauwe muren. Zoals één van hen zegt, het lijkt hier wel een binnenplaats van een gevangenis. Met de zomer voor de deur kan deze plek wel wat kleur en plantjes gebruiken. Daar gaat Tom voor zorgen!

Het binnenplaatsje en de bijbehorende balkons gaan een stuk gezelliger en kleurrijker ogen. Er komt een schutting en plantenbakken, en die krijgen allemaal dezelfde kleur. Kleuren moeten we trouwens zeggen, want voor de schutting en plantenbakken zullen drie verschillende kleuren gebruikt worden. En natuurlijk zal er een stuk meer groen te zien zijn én er komen nieuwe tegels.

dakterras

Nieuwe keramische tegels

De oude tegels maken plaats voor nieuwe tegels. Tom legt keramische tegels neer die de uitstraling van hout hebben. Met behulp van tegeldragers wordt het een strak geheel, zeker ook omdat je de tegeldragers in hoogte kan verstellen. Deze dragers zorgen er ook voor dat de tegels niet tegen elkaar aan komen te liggen, en daardoor geen geluid maken als je erover heen loopt. Gebruik bij het leggen van tegels op je terras gebruik van een waterpas voor een nóg strakker terras. En zorg tot slot voor een afschot; dat betekent dat het een beetje afloopt en de regen bij natte dagen goed kan weglopen zodat het niet glad wordt op het terras.

tuinbankje maatkussens

Groen & bloem

Op het dakterras zijn nu nog weinig bloemen en planten te vinden. Daar gaat verandering in komen. Tom gaat eerst zelf een plantenbak op maat maken met wielen eronder zodat je het makkelijk kan verplaatsen. De plantenbak kan ook als afscheiding gebruikt worden voor de momenten dat je wat meer privacy wil. Zo kan je het dakterras steeds anders kan indelen. De plantenbak wordt gemaakt van douglas hout en en wordt in vrolijk kleurtjes geverfd. De houten schutting die rondom het dakterras wordt geplaatst krijgt dezelfde mooie kleurtjes als de plantenbak.

Achter de schutting wordt Nieuw-Zeelands vlas gezet. Dit is een groenblijvende vaste plant die in de maanden juli en augustus hoge opvallende bloempluimen krijgt. Deze plant komt nog een stuk boven de schutting uit, zodat je een intiemere sfeer krijgt en niet meer tegen die bakstenen muren aankijkt. Om het dakterras een tropisch sfeertje te geven worden er bananenplanten, vingerplanten en gekleurde bloemetjes her en der in potten op het dakterras gezet.

 

witte aluminium tafel

Tuinmeubels en maatkussens

Voor een extra zomerse sfeer en fris gevoel is er gekozen voor witte tafels, bankjes en stoelen. Gemaakt van aluminium dus licht om te tillen als je het dakterras eens wil omgooien.

Voor de bankjes heeft nofruit kussens op maat laten maken. Natuurlijk in dezelfde kleurstelling als de schutting en de plantenbak zodat het een mooi geheel wordt. Het gele kussen is gemaakt van Sunbrella Solids, kleur Mimosa. Het rode kussen is ook gemaakt van Sunbrella Solids, kleur Paprika. Sunbrella Solids is een hele mooie zachte stof die voor binnen en buiten kussens gebruikt wordt. Doordat Sunbrella een hoge kleurvastheid heeft zal de stof niet verkleuren door zonlicht. En een Hollandse buitje wordt prima verdragen door de water- en vuilafstotende coating waarmee de stof behandeld is.

Sunbrella Solids Mimosa
Sunbrella Solids Paprika
Sunbrella maatkussens

Vind je het leuk om dit mooie dakterras nog een keer te bekijken bij Eigen Huis & Tuin? Bekijk dan hier het fragment.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.