logo nofruit

Hello miss Sunshine

Kleur geeft leven aan je huis en bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je interieur. Kleur kan iets accentueren, maar ook iets in de omgeving laten wegsmelten. Het kan een ruimte groter of kleiner laten maken. Maar wat doet de kleur geel nou met je? Geel brengt het zonnetje in huis, dat is één ding wat we zeker weten.

 Geel is vrolijk en sprankelend en het geeft letterlijk energie. Het is een stimulerende kleur die vaak wordt gebruikt om donkere kamers op te frissen. Geel laat licht dat binnenvalt reflecteren. Het is dus een kleur die bijzonder geschikt voor de hal, de kinderkamer of om een donker hoekje op te fleuren.

[dt_call_to_action background=”fancy” line=”true” text_align=”left”]

Combineer geel met basiskleuren zodat het niet te overheersend wordt, zoals wit, grijs, taupe of zwart.

[/dt_call_to_action]

Een trend naar eigen smaak toepassen

Geel is de trendkleur van 2016 die we dan ook veel hebben gezien in de bladen en in winkels dit jaar. Maar dat betekend natuurlijk niet dat je klakkeloos een trend over moet nemen. Soms vinden mensen het lastig om met trends te werken omdat ze wel ‘mee’ willen doen maar zich eigenlijk niet helemaal kunnen vinden in een trend. Kijk daarom goed naar wat het beste bij je past. Als een kleur je meteen blij maakt dan is dat een goed teken, kijk of je het eerst op een subtiele manier toe kan passen in huis. Je hoeft niet meteen een hele muur te verven maar her en der wat kussens en vazen neerzetten in combinatie met jouw eigen producten kan al een nieuwe look geven. Op deze manier pas je de trend subtiel toe. Ben je uiteindelijk tóch helemaal weg van de kleur? Dan kan je altijd kijken of je wellicht een muur in je huis deze trendkleur geeft of wellicht een groter meubelstuk zoals een fauteuil of een kast. Het belangrijkste is dat een interieur bij je past en dat je je er thuis voelt.

[dt_call_to_action background=”fancy” line=”true” text_align=”left”]

Leuke weetjes over de kleur geel:

  • geel is minder geschikt voor ruimtes waar je eet, wetenschappers zeggen dat de kleur geel je spijsvertering kan verstoren… anderen zeggen juist weer dat geel hongerig maakt, dus iedereen met lastig-etende kinderen: hup, maak je muren geel 😉
  • geel activeert onze hersenen, staat voor communicatie en creativiteit en zet aan tot werken
  • taxi’s in New York hebben de kleur geel omdat de oprichter van het eerste taxibedrijf ergens had gelezen dat het menselijk oog het meest gevoelig is voor de kleur geel. Slim!

[/dt_call_to_action][dt_call_to_action background=”fancy” line=”true” text_align=”left”][/dt_call_to_action]

Wil je nog meer inspiratie met de kleur geel in je interieur of je tuin? Kijk dan op onze Pinterest pagina nofruit Hello miss Sunshine

geel interieur
nofruit kussens
tuinmeubel geel
kinderkamer geel
interieur trend geel

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.