logo nofruit

Je smartphone zelf ontwerpen?

ara-telefoon-modules
Op het gebied van smartphones zijn de laatste jaren geen grootse dingen meer gebeurd. Viel onze mond tien jaar geleden nog open bij het zien van de eerste Iphone (wat fantastisch dat het beeldscherm kon draaien!), inmiddels zijn we niet zo snel meer onder de indruk van nieuwe telefoonlanceringen. Maar schijn bedriegt, want achter de schermen wordt hard gewerkt.
Neem Project Ara van Google: een unieke telefoon die je tot in detail kan aanpassen en inrichten naar je eigen wensen. Ga je vaak de natuur in, dan wil je waarschijnlijk een sterke GPS of een betere camera. Ben je een boekenwurm die graag boeken leest op een smartphone, dan geef je de voorkeur aan een e-ink scherm. En voor het luisteren naar muziek wil je natuurlijk goed geluid uit je smartphone. Aan jou de keuze hoe je smartphone eruit ziet op welk moment van de dag. Jij bent de ontwerper. Prachtig toch!
Wanneer ligt de modulaire Ara-smartphone van Google in de winkel? Dit najaar komt er een developer versie uit. Daarmee gaan ontwikkelaars aan de slag om leuke, praktische en mooie modules te creëren. Zoals het er nu uitziet komt deze unieke telefoon in 2017 definitief op de markt. We houden het in de gaten!
Update, september 2016: Helaas heeft google toch besloten om dit project af te blazen….;-(
In onderstaand filmpje is het nog een stukje duidelijker uitgelegd.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.