logo nofruit

Interieurtrends voor jou gespot!

Elk jaar vindt begin oktober de VT wonen&design beurs plaats in Amsterdam. Als start van de oktober woonmaand. The place to be voor interieur-minnend Nederland om inspiratie op te doen op het gebied van kleuren en woontrends voor verschillende woonstijlen. Wij gingen er heen en hebben de grootste interieur trends voor jullie gespot!

 

De volgende interieur trends zijn ons dit jaar opgevallen:

· Droogbloemen, als losse takjes in vaasjes, in blokjes klei of wijnkurken gezet. Maar ook als grote bloemstukken als centerpiece boven de eettafel of zelfs boven het bed.

· Aardse kleuren zoals oudroze, terracotta, verschillende beige en grijze tinten

· Donkere houten keukens met mooie natuurstenen bladen.

 

Mini huisjes in trendkleur van het jaar

Bij binnenkomst in de ‘modern wonen hal’ loop je meteen tegen de stand van Flexa aan. Flexa heeft recent de nieuwste kleur van het jaar 2020 onthuld: Tranquil Dawn. Deze kleur is een mooie warme vergrijsde groentint waarmee je verschillende kleurpaletten kan creëren. Combineer je Tranquil Dawn met beige- en poedertinten en pastelkleurtjes, dan krijg je een rustig kleurenpalet. Maar je kan deze kleur juist ook heel mooi combineren met wat meer contrasterende kleuren zoals diep donkerblauw, walnootbruin en warm bordeaux rood. Of ga juist voor ton sur ton met verschillende tinten groen. Mooi om te zien hoe de combinatie van kleuren een heel andere sfeer kunnen uitstralen.

Het combineren met de kleur van het jaar werd volop gedaan. Op de stand van Flexa dit keer geen grote stijlkamers ingericht door bekende interieur-stylisten en interieurbloggers, maar miniatuur versies van hun eigen woonkamers, hal en slaapkamer. Bekende namen, zoals Theobert_Pot, Bintihome en Enter_my_attic, die een ruimte van hun eigen huis in ‘poppenhuis grootte’ hadden nagemaakt. In ieder mini huisje was de kleur Tranquil Dawn met andere kleuren gecombineerd. Zo laat Flexa zien dat je écht alle kanten op kan!

 

interieurtrends
Flexa Theobert Pot

Trend huizen van VT Wonen

Verderop in de modern wonen hal kom je op het VT Wonen city plein. Hier heeft VTWonen drie verschillende inspiratiehuizen laten inrichten door verschillende stylisten.

 

1. Het BASIC huis

Dit huis is ingericht door stylisten Kim van Rossenberg en Tanja Saarberg. Zij geven het Basic huis een nieuwe draai door niet te komen met veel wit en Scandinavische invloeden. Maar het BASIC huis heeft een warme basis aangevuld met mooie basics die goed tot hun recht komen in de warme natuurlijke omgeving van dit ontwerp. Veel grijs-beige (greige) en lichtbruine tinten gecombineerd met natuurlijke materialen zoals linnen en verschillende houtsoorten. En schrik niet, zelfs een open haardje voorzien van steen strips. Echt jaren 70 ;-).

 

aardse kleuren trend
grijs tinten trend
trend droogbloemen
basic kleuren slaapkamer
kinderkamer trend
speelplek trend

2. Het Earth huis

Dit huis, ingericht door stylist Liza Wassenaar, laat veel aardse tinten zien (zoals de naam al weggeeft eigenlijk) gecombineerd met natuurlijke materialen als leer, steen en marmer. De kleuren variëren van licht naar donker oudroze, klei en zandkleuren. Alleen maar pure materialen maken dit huis een fijn rustpunt. De verbindende hal met al haar kunstwerken van de woonkamer naar de keuken, is de eyecatcher van deze woning.

 

aardse kleuren woonkamer
maatkussen beton bank
houten keuken
keuken woonbeurs
aardse kleuren in huis
aardse kleuren trend

3. Het Green house

Dit huis, ingericht door Fietje de Bruijn en Marianne Luning, is echt totaal anders dan de andere twee huizen. Het Green House maakt een groen statement. Door de mooie diepgroene kleur, donker gebrand hout, zwart en veel gebruik van planten waan je je echt even ergens anders. Het mooiste plekje van dit huis van 80 m2 vonden wij de keuken. Met een diepzwart marmeren blad en daarboven meerdere statement hanglampen in verschillende vormen. De keuken grenst aan de patio met al haar planten en groen. Dit geeft zo’n mooi ruimtelijk gevoel, en dat op maar 80 m2.

 

woonkamer groen tinten
keuken groen tinten
trend kunst muur

Huizen met natuurlijke materialen

Verder zijn er natuurlijk ook nog de huizen van Stijlvol Wonen, Ariadne at Home en Wonen Landelijke Stijl in de Warm Wonen hal.

Ook in deze huizen voert beige, grijs en natuurlijke materialen en tinten de boventoon.

Het Stijlvol Wonen huis is ingericht op een meer ingetogen en rustige manier, maar wel met indrukwekkende items. In de eetkamer zien we het grote kunstwerk van droogbloemen boven de tafel hangen. Het inspiratiehuis stond ook in het teken van Swipe en gaf een proefje van 5 verschillende woonstijlen in 1 huis. In dit huis viel zeker ook de prachtige marmeren keuken op. Maar ook de badkamer, ontworpen en uitgevoerd door Molitli interieurmakers. Deze badkamer met prachtige ronde vormen en geheel uitgevoerd in een mooie warme betonstuc. In de eetkamer zien we het grote kunstwerk van droogbloemen.

De huizen van Wonen Landelijke Stijl en Ariadne at Home geven meer een landelijke uitstraling en sfeer. Bij Ariadne at home is wat meer vintage en brocante toegepast, als je je op het Franse platteland waant.

 

trend kunstbloemen
woontrend brocante
landelijke stijl trend
brocante kastje trend
stijlvol wonen badkamer
stijlvol wonen woonkamer

Design voor de toekomst

In hal 10 voert design de boventoon. In deze hal staat het huis dat ingericht is door Eigen Huis & Interieur. In dit huis veel ronde vormen, sprekende kleuren zoals kobaltblauw, rood, zwart, geel, grafische elementen en kunst. Het meest opvallend in dit huis waren toch wel het ronde bed en het zeer bijzondere bad. Zó’n contrast met de andere stijlhuizen op deze beurs. Ik denk dat dit huis vooral de trends voor de komende jaren aangeeft. Iets om mee aan de slag te gaan voor in de toekomst…

 

design bad
rond bed design
design woonkamer toekomst

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.