logo nofruit

Zo maak je van je hal de mooiste binnenkomer!

Want vanaf nu gaat nofruit verder op www.elkeplekjouwzitplek.nl. Ben jij veel bezig met huis en inrichting en struin je het internet af naar de gaafste interieurfoto’s? Wil je dat saaie Ikea bankje pimpen, heb je een prangende vraag aan onze Daantje of heeft dat zelfgemaakte meubelstuk dé finishing touch nodig? Dan is ons nieuwe interieurblog elkeplekjouwzitplek.nl er voor jou!

Vergeet bij de inrichten van je huis zeker de hal niet. Dit geeft de eerste indruk van je interieur. En hoe klein en onhandig de ruimte soms is, je kan er echt heel veel kanten mee op als je je even in de mogelijkheden verdiept.

De indeling van de hal is bij veel huizen hetzelfde. Vaak zijn ze net iets te klein. Hebben ze een deur naar de woonkamer en de wc. Zit er zo nu en dan een trapkast in. Want ja, de trap naar boven is vaak ook te vinden in de hal. Maar om toch geen standaard hal te krijgen geven we je hier genoeg inspiratie om de hal in je huis net even anders te maken!

Een van de dingen die iedereen in de hal doet is zijn jas ophangen. Dus daar beginnen we mee. Je kan voor een standaard kapstok gaan, maar dat doen we hier niet. We willen je inspireren met bijzondere dingen die toch makkelijk toepasbaar zijn. En het liefst zelf te maken zijn.

Een kapstok gemaakt van een lattenbodem. Aan de latjes hang je haken op die je steeds in verschillende hoogte kan ophangen en die je ook nog eens voor verschillende dingen kan gebruiken. Behalve jassen kan je ook mandjes aan de haken hangen voor alle mutsen en handschoenen bijvoorbeeld. De hoogte verschillen van de haken zorgen voor een speelse indeling. En het is lekker makkelijk als je kleine kinderen hebt. Zij groeien met de kapstok mee ophoog!

Een andere hele gave DIY’er is een kapstok gemaakt van een houten tak die met leren banden aan het plafond wordt bevestigd. Je hebt er niet veel voor nodig, je hoeft er niet eens enorm handig voor te zijn. Met een mooie tak, 2 zacht leren banden en grote S-haken ben je er al bijna.

Je kan er ook voor kiezen om kapstok-haken of knoppen te gebruiken. Ze zijn er in strak design, maar ook in een landelijke sfeer waarbij je ze zelf bij elkaar gaat zoeken in het bos. Laatst zag ik ook hele mooie aluminium kapstok-haken met een messing finish bij de winkel Store Without a Home in Amsterdam. De bovenkant van de haken zijn in de vorm van dierenhoofdjes. Tegen een donkere geverfde muur staat dit heel gaaf!

Kapstok lattenbodem
Kapstok tak diy
Kapstokhaakjes

Je hebt ook vaak het één en ander op te bergen in de hal. Want ondanks dat we soms gebrek aan ruimte hebben, spullen hebben we vaak in overvloed ;-). Voor iedere jas een sjaal, mutsen en handschoenen, en dat voor het hele gezin. Het mooiste is om dit op te bergen in een kast onder de kapstok. Als je deze kast op zithoogte maakt, heb je meteen een leuk zitplekje om bijvoorbeeld je schoenen aan te trekken. Een lage Ikea kast is een mooie en praktische oplossing. Vaak wordt hiervoor de Kallax of de Besta gebruikt. Het zit hem in een gesloten of open kast, net wat je wil. Met een kussen op maat gemaakt door nofruit maak je er toch een heel eigen ontwerp van en zit je ook nog eens lekker zacht!

bankje hal
hal bankje maatkussen

De ruimte onder de trap kan je op verschillende manieren gebruiken. Sowieso kan je het openlaten, dat maakt het allemaal wat ruimtelijker. Maar zoals al gezegd hebben we vaak wel wat rommeltjes op te bergen, dus benutten we de ruimte onder de trap liever praktisch. Bijvoorbeeld met een trapkast. We laten je het liefste dingen zien die net even anders zijn. Zoals een trapkast met grote treklades. Je kan deze lades gebruiken om je jassen en tassen in op te bergen. En bij het onderste deel van de trap kan je een treklade maken om schoenen op te bergen. Wil je de ruimte openlaten, denk dan aan een zitje onder de trap. Ziet er vaak knus uit, met een lampje en lekkere kussens.

hal trapkast
Trapkast hal
Bank onder trap
Bank maatkussen hal

Tot slot geven we je nog wat slimme oplossingen die nuttig kunnen zijn als je een kleine hal hebt.

Zo heb je heel stijlvolle kapstokjes die perfect voor een smalle hal zijn. Zoals de Surface van het merk Figr1. Een wandplank met hele mooie haken die je voor zowel een jas als bijvoorbeeld je sleutels kan gebruiken. Wat ook een slimme oplossing is, is een kapstok-haak die ingeklapt kan worden. Het merk Zack heeft een mooi vormgegeven kapstok-haak waar je 5 kledinghangers aan kan hangen, en inklapbaar is wanneer je het niet gebruikt. Dat opklappen lijkt haast de complete oplossing voor een kleine hal te zijn. Want heb je geen ruimte voor een bankje in je hal, dan is een opklapbaar stoeltje wat je aan de muur bevestigt vast iets voor jou.

Op de een of andere manier voelt iedereen de behoefte om alles van zich af te gooien zodra ze de hal binnen zijn gestapt. En vorm je een gezin, dan stapelen de jassen, tassen en schoenen zich al snel op in de hal. Maak dus zoveel mogelijk planken en vakken zodat het altijd een fijne plek blijft om binnen te komen! Denk ook aan de hoogte van je hal. Hier kan je vaak genoeg spullen kwijt. Dingen die je niet dagelijks gebruikt. Je kan een vakkenkast tegen het plafond maken. Met één grote lange plank houd je het beeld in de hal wat rustiger.

Kapstok plank
Zack kapstokhaak
Klapstoel muur
Klapstoel hal
Hal vakkenkast
hal opbergruimte
hal hoge ruimte

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.