logo nofruit

Hooikoortsvrije tuin door EH&T

Astrid en Sander wonen al 4 jaar gelukkig in dit jaren 30 huis. Binnen is alles in orde, maar buiten weten ze zich even geen raad. Omdat Astrid veel last heeft van hooikoorts en eigenlijk niets in de tuin kan doen ligt hier een mooie uitdaging voor het team van Eigen Huis & Tuin. Ze willen graag een leuk plekje voor het dochter Fien en voor zichzelf een fijne plek om samen te relaxen.

De tuin wordt opgedeeld in drie gedeeltes, waarbij de ronde zithoek met witte maatkussens de eyecatcher van de tuin gaat worden. Rondom de zithoek komt veel groen, maar met weinig pollen zodat Astrid zo min mogelijk last heeft van haar hooikoorts. Tom heeft gekozen voor kleurige bloemen waar insecten op afkomen. Insecten zorgen voor de bestuiving en dat betekent weinig pollen en dus minder hooikoorts.

De ronde zithoek is opgebouwd met de oude tegels die in de tuin van Astrid en Sander lagen. Zo wordt oud op een hele mooie manier opnieuw gebruikt! In het midden doet een oude kabelhaspel dienst als tafel waarop een vuurschaal is gemonteerd. De kussens op de tuinbank zijn door nofruit op maat gemaakt van de stof Cartenza Uni Canvas (144).

Wil je het hele fragment terugzien, klik dan op deze link: Hooikoortsvrije tuin.

 

ronde zithoek
witte kussens
windlichten
buitenkeuken
loungehoek
Cartenza uni
cartenza uni canvas
1 reactie
  1. Sarah de Leeuw zegt

    Handige tips voor een hooikoortsvrije tuin. Dit is voor mij belangrijk, want ik tuinier graag, maar heb ook last van hooikoorts. Ik vind het goed dat je oude spullen hergebruikt. Fantastisch dat die oude kabelhaspel nu als tafel dient.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.