logo nofruit

Het opmeten van je loungebank (voor de juiste kussen maat)?

Want vanaf nu gaat nofruit verder op www.elkeplekjouwzitplek.nl. Ben jij veel bezig met huis en inrichting en struin je het internet af naar de gaafste interieurfoto’s? Wil je dat saaie Ikea bankje pimpen, heb je een prangende vraag aan onze Daantje of heeft dat zelfgemaakte meubelstuk dé finishing touch nodig? Dan is ons nieuwe interieurblog elkeplekjouwzitplek.nl er voor jou!

Ken jij dat ook? Een mooie bank getimmerd of gekocht…apetrots, maar dan nog lekker zitten. Tja, of de kussens worden er niet bij geleverd of wat je hebt liggen functioneert op zich wel, maar past dan weer net niet. Dus op weg naar het tuincentrum of de bouwmarkt….maar ja dan kom je erachter dat deze (standaard)kussens helemaal niet passen. Misschien online eens kijken….. Bij Nofruit weten we als geen ander hoe het is om je mooie bank te voorzien van gave kussens, die lekker zitten en dan ook eens nog perfect passen. Kijk dat klinkt al heel goed, toch?! Maar hoe weet je nu welke kussens je moet nemen en hoe meet je dat dan?! Kortom we gaan je helpen met het opmeten van je loungebank. Hier onze poging (maar dan wel door een vrouw beschreven/uitgelegd)

Opmeten van je loungebank zitkussens

Ga voor je bank staan, meet dan de binnenkant van je bank van links naar rechts. opmeten stap 1 loungebankopmeten stap 2 loungebank                     Heb je een L-bank? Dan doe je dat voor beide kanten.     opmeten stap 4 loungebankopmeten stap 5 loungebank Let op (bij een L bank), dat het kussen van de ene zijde van de L bank tegen de andere aankomt (dus de diepte gaat er af bij de lengte van de tweede zijde) Uiteraard schrijf je alle maten even op. Deze exacte maten mag je dan aanhouden voor je strakke zitkussens. Graag de mm’s naar beneden afronden op hele en halve cm’s. (We werken heel nauwkeurig, maar het blijven kussens ;-). En een paar mm minder ga je met het blote oog echt niet zien.) Daarna meet je van voor naar achter.  Eventueel als je de rand niet wilt voelen, kan je 0,5-1 cm oversteek kiezen) opmeten stap 3 loungebank Dan gaan we even kijken hoe hoog de zitting nu uitkomt, zonder kussens. Zodat je kan bepalen hoe dik je het zitkussen wilt. Waarbij je dan lekker zit, maar ook met je voeten bij de grond kan. opmeten stap 11 loungebank Wil je liever plofkussens om op te zitten, dan heb je met de dikte niet echt te kiezen. Deze worden namelijk in de verhouding gevuld (15-20 cm). Maar let hierbij wel op dat je ze niet te groot (te breed) maakt. (denk aan max 150cm) Want anders krijg je zo’n onhandelbaar kussen en kan de vlokvulling teveel verschuiven. En daar wordt het kussen dan niet mooier van. Bij de breedte mag je dan een paar cm-tjes extra bijtellen. Door de vulling trekt het kussen namelijk bol en dan kom je aan de zijkanten niet te kort. Voor strakke kussens kan je kiezen om kussen(s) uit een stuk te nemen. Je kan er ook voor kiezen om deze op te delen. Of zoals bij een L-bank in de hoek een vierkant kussen te doen en dan daar twee of meerdere kussens tegen aan te laten sluiten. Beetje afhankelijk van wat je mooi vindt, maar ook wat voor jou praktisch is (met opbergen en zo).

Wil je ook rugkussens?

Dat maakt het geheel wel af. Hierbij tips voor het opmeten van je loungebank rugkussens. Hiervoor blijf je nog steeds bij je bank staan en meet je de hoogte vanaf het zitvlak tot bovenkant leuning. Daarna meet je de leuning aan de bovenzijde van link naar rechts. Ook hier geldt weer: Heb je een L-bank dan doe je dat van beide zijden. Dan is het de vraag wil je strakke of plof kussens voor je rug. opmeten stap 10 loungebankopmeten stap 9 loungebank Bij strakke kussens ga je eerst een kussen exact inmeten. Heb je een L-bank dan meet je eerst exact een zijde van links naar rechts. De andere zijde komt daar haaks tegenaan te staan (en moet je dus de dikte van het eerste rugkussen in mindering brengen bij het andere kussen. Anders steekt deze uit…) Voor de hoogte meet je de kale rugleuning, van achterkant zitvlak tot bovenzijde rugleuning. Hier haal je dan de dikte van het zitkussen af. Als je wilt mag het 1-2 cm boven de leuning uitsteken (als je de rand niet wilt voelen). Het hoeft niet, je kan het kussen ook gelijk laten lopen met de bovenrand. opmeten stap 8 loungebankopmeten stap 7 loungebank Wil je plofkussens dan is het belangrijk dat je zitdiepte minimaal zo’n 60 cm (liefst 65-70 cm) diep is. Ook hier geldt weer dat je ze niet te groot moet maken. (denk aan max 100 cm breed). Probeer een verdeling te vinden zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn, dat is wel het mooist. Bij plofkussens mag je in de breedte (per kussen) zo’n 2 cm extra nemen. Plofkussens mogen altijd zo’n 10-15 cm boven je leuning uitsteken. Zodat als ze wat inzakken – en dat doen ze- nooit onder je leuning uit komen, want dat zou jammer zijn.   Ben je zo al een beetje op weg geholpen om je kussens te ontwerpen?! Je kan dan in onze ontwerptool op maatkussens.nl direct aan de slag!   Heb je nog vragen, dan weet je ons te vinden 😉

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.