logo nofruit

Eigen Huis & Tuin…”ons eigen huis”!

Donderdag 21 april waren Katja en Hedwig uitgenodigd in Zoelen bij de onthulling van, zoals zij het zelf noemen, “ons eigen huis” van Eigen Huis & Tuin. Enkele minuten voordat wij het huis binnengingen was de cameraploeg klaar met de laatste opnames voor TV. Een jaar lang is er gewerkt en geklust en werkelijk alles in het huis is aangepakt. We zijn onder de indruk en kregen een inspiratie boost van wat we zagen! Kijk mee in de grand tour waarin wij de bijzondere dingen van huis in het licht zetten!

De buitenkant van het huis is een prachtige boerderij met daaraan vast een rietgedekte hooischuur waar de hobby-ruimte zich bevindt. De hal heeft een authentieke uitstraling gekregen door een typisch ijzeren venster van een boerderij op te hangen tegen een ‘oud gemaakte’ muur.

Via de hal kom je in de mooie woonkeuken terecht. Een landelijk sfeertje maar helemaal in de sfeer van nu. Wat het meest in het oog springt is de oude houten werkbank die nu dient als keukenkast. Super gaaf gedaan!

De woonkamer is een heerlijke ruimte met een doorkijk-openhaard, zowel bij de zithoek als de eethoek een lekker vuurtje! De combinatie tussen het authentieke van een boerderij en moderne elementen is mooi uitgewerkt: zie het contrast tussen het balkonplafond en de strak gegoten vloer. Wat een eenheid!

Met de trap naar boven vallen ons een paar bijzondere dingen op. Allereerst de stoere en ruige muur op de overloop gemaakt van steenstrips. Het toilet heeft een houten mozaïek plafond.

Op de bovenverdieping is een ouderslaapkamer, een kinderkamer en een werkkamer. Om de vloer op de kinderkamer een speels en stylish effect te geven is er een ruitenpatroon op geschilderd. De werkkamer heeft een wel heel bijzondere kast. Aan de binnenkant schuilt namelijk een logeerbed.

De badkamer is een hele fijne ruimte geworden met warme kleuren en natuurlijke materialen. De spiegel boven het wastafelmeubel is verrijdbaar over de hele breedte van de badkamer. Op deze manier kan je de spiegel gebruiken voor beide wastafels en heb je altijd genoeg lichtinval.

Het huis heeft een ruime tuin aan de voor-, zij- en achterkant. Alles zit erin! Een veranda voor een heerlijke loungebank, een knus hoekje bij een haardvuurtje, een vijver en last but not least een kas voor je eigen moestuin.

De bijzondere rondleiding in het eigen huis hebben we samen met het team van Eigen Huis & Tuin afgesloten met een borrel in de plaatselijke kroeg, naast het huis in Zoelen. Deze foto’s houden wij even binnenskamers… ;-).

We horen graag wat jullie van het huis vinden!

2 Comments
  1. Johannes Hoogendoorn zegt

    Prachtfoto’s. Heel erg fijn om te zien dat zulke mooie huizen ook werkelijk gerealiseerd kunnen worden. Zelf ben ik voornemens om een beroep te doen op de diensten van een deskundige leidekker. De bedaking vind ik altijd een essentieel onderdeel van een huis waar te vaak aan voorbij wordt gegaan.

  2. Jolanda zegt

    Wauw, jullie tuin is echt geweldig met die veranda.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.