logo nofruit

De mooiste beach tuin!

Want vanaf nu gaat nofruit verder op www.elkeplekjouwzitplek.nl. Ben jij veel bezig met huis en inrichting en struin je het internet af naar de gaafste interieurfoto’s? Wil je dat saaie Ikea bankje pimpen, heb je een prangende vraag aan onze Daantje of heeft dat zelfgemaakte meubelstuk dé finishing touch nodig? Dan is ons nieuwe interieurblog elkeplekjouwzitplek.nl er voor jou!

Bij Eigen Huis & Tuin hebben we al heel wat tuinen voorbij zien komen. In iedere tuin wordt op een subtiele manier een thema verwerkt. Deze tuin ademt de sfeer van het strand uit, omdat dat de plek is waar de bewoners het liefst ieder dag zouden willen zijn. Nou hebben zij al het geluk dat ze dichtbij het strand wonen, maar ja, het strand gevoel in je achtertuin is dan natuurlijk een droom die uitkomt!

eigen huis en tuin beach tuin
Mooie oude bomen

De tuin was al prachtig groen met een paar mooie bomen die zeker mochten blijven. Er werd een ontwerp gemaakt rondom de magnolia en de appelboom. Ook de coniferenhaag mocht blijven. Aan het einde van de tuin staat een schuur die nog in prima staat is. Maar om deze toch uit het zicht te halen heeft Tom er een hoge wand van douglas hout voor geplaatst. Deze wanden geven ook meteen diepte aan de tuin.

eigen huis en tuin vlonder
Loungebank met kussens op maat

Er kan begonnen worden met de nieuwe indeling van de tuin. Vooraan komt een mooie grote loungebank. Omdat de loungebank dichtbij de appelboom komt, ontstaat het idee om de loungebank te verlengen met een boombank. Wat is er fijner dan om zomerse dagen lekker onder je eigen boom te zitten. De grijze kussens op de loungebank zijn gemaakt van Cartenza Uni Ash Grey.

maatkussens eigen huis en tuin
nofruit loungebank
Schelpjes en hout

In de hele lengte van de tuin wordt een houten looppad gemaakt van oude wagondelen. Bij de loungebank worden keramische tegels met een verweerde look gelegd. Voor het echte beachy gevoel wordt een gedeelte van de tuin bezaaid met schelpen. Als ondergrond voor de schelpjes worden honinggraat-matten gelegd. Zo voorkom je dat je wegzakt in de schelpen of er kuilen in gaat trappen.

eigen huis en tuin beach tuin
schelpjes tuin
Roestig staal

Van cortenstaal worden borders gemaakt. Cortenstaal laat zich makkelijk bewerken. Hierdoor kan je er mooie ronde vormen mee maken, iets wat Tom ook heeft gedaan in deze tuin. Het roesten gebeurt normaal gesproken door de invloed van weer en wind. Maar om het roest proces te versnellen wordt het ingespoten met een zoutoplossing. Binnen in week heb je dan het prachtige roestige staal.

De beplanting moet de sfeer van de duinen hebben. Er komen voornamelijk siergrassen en dennen in te staan. Omdat het natuurlijk mooi is om wat kleur in de tuin te brengen, zet Tom er ook een paar prachtige bloeiers tussen. Zoals een laagblijvende vlinderstruik, die van half juni tot in september veel mooie bloemen krijgt.

siergrassen moderne tuin
cortenstaal tuin
5 Comments
 1. Lauren zegt

  Wat een prachtige tuin en wat een heerlijke sfeer!
  Ik vind de tegels met print zo mooi. Van welk merk zijn deze?

  1. Lennaert zegt

   Hoi!

   Ja gaaf he. En die tegels zijn inderdaad erg fraai.
   Volgens mij komen die bij MBI De steenmeesters vandaan. Zie ook: http://www.mbimedia.nl/photogallery/album1/album15/gallery167/

   Groet,
   Lennaert

 2. Hannetje zegt

  Wauw! Heel mooi geworden

 3. Natascha Bendeler zegt

  Wat een geweldig plaatje! En dat leuke paadje van houten planken! Precies die!
  Al tijden zijn we op zoek naar een mooie beach look vlonder maar iedere houthandel komt met de
  standaard vlonderplank met nerf en dat is niet waar we naar opzoek zijn.
  Mag ik vragen wat voor soort hout jullie hiervoor gebruikt hebben?

  1. Hedwig zegt

   Hoi Natascha, deze tuin is aangelegd door het team van Eigen Huis & Tuin. Alle tuinen staan met ‘shop the look’ op hun website, waar vermeld staat waar alle spullen vandaan komen. En anders zou ik ze even een berichtje sturen. Hoop dat je het gaat vinden. Succes!!

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.