logo nofruit

Nieuw: De bladen door de ogen van…Hedwig

We hebben er een nieuwe rubriek bij! ‘De bladen door de ogen van…’. Iedere maand zal iemand van het nofruit team de magazines doorbladeren en het internet afstruinen. Opzoek naar een interieur waarbij een item net even anders gebruikt is dan hoe we het gebruikelijk zien. Hiermee willen we jullie verrassen, anders naar dingen laten kijken zodat je op ideeën komt voor in je eigen huis. Zo creëer je je eigen unieke plek, speciaal door jou.

Deze eerste keer heb ik de eer gekregen om de maandelijkse rubriek te vullen.

Stoel riem

Alle riemen vast

Gabriëlla is ooit accessoire-ontwerper bij het modewerk Expresso geweest, waardoor ze een groot aantal riemen in haar privé collectie heeft. Deze riemen heeft ze op een hele unieke manier een nieuwe functie gegeven door het ijzeren frame van de stoel ermee te bekleden. Waarschijnlijk is het zitcomfort niet geweldig, maar wat maakt het uit…de stoel is één en al uniekheid!

Haakwerk

Aan een balustrade wordt vaak niet veel aandacht gegeven, terwijl het juist zo’n mooie eyecatcher kan zijn in een woning. Zoals in deze verbouwde boerderij waar de balustrade is gemaakt van touw. Het haakwerk is gemaakt van dikke garens van stevig polyester en is ontworpen door ontwerpbureau Vida Viva in Utrecht.

Viva vida
kapstok kleding

Van kapstok naar kledingrek

In de kinderslaapkamer van dit gezinshuis wordt een kapstok gebruikt als kledingrek. Sommige spulletjes zijn simpelweg te mooi om achter gesloten deuren te houden! Op deze manier kan iedereen het zien. Ga eens een kringloopwinkel binnen voor zo’n vintage kapstok, er zitten soms juweeltjes tussen die je slaapkamer nog mooier maken. En bijzonder natuurlijk!

Kastje met een nieuw jasje

Een kastje met een kastje daaromheen. Ed en Mandy, van Holland Vormgevers, vonden een ietwat saaie kast van postvakjes. Omdat Ed zelf ontwerper is was het voor hem een mooie klus om het kastje om te toveren tot een kast waar hij blij van werd. Dit kastje werd gevonden in een oude flat, maar het idee kan je natuurlijk ook met een erfstuk doen. Ben je niet meteen enthousiast over het kastje van oma, kijk er eens op een andere manier naar door er een nieuw jasje omheen te maken. Zo maak je er toch helemaal je eigen ding mee.

kast om kast
mand salontafel

De wereld op z’n kop

In ieder geval bij deze mand. Draai hem om, zet er een mooi dienblad op en je hebt letterlijk in een handomdraai een hele mooie salontafel. En ben je je salontafel weer beu dan gebruik je de mand weer waarvoor deze is gemaakt. Om je dekentjes en kussentjes erin op te bergen bijvoorbeeld. Niet gevreesd, de rieten mand blijft nog wel even in de beeld. Natuurlijk wonen was namelijk nog nooit zo populair!

1 reactie
  1. Marsha zegt

    Leuk gedaan Hedwig, en veel dingen die nieuw waren voor mij (een gehaakte balustrade, geweldig! groeten Marsha

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.