logo nofruit

De 6 leukste VOOR en NA foto’s!

Donkere eiken keukenkastjes, een smutsige badkamer of een hal waar je geen kant op kan. Soms heeft een ruimte in je huis echt zijn beste tijd gehad. Een make-over is dan het allerleukste om te doen. De ene keer is een aannemer nodig, of misschien wel een compleet nieuwe keuken. Maar zeker kan je ook met kleine veranderingen een ruimte een hele nieuwe frisse look geven. Op de site van apartmenttherapy.com hebben ze er pagina’s mee gevuld. Een paar daarvan hebben wij op een rijtje gezet. Die we meer dan de moeite waard vinden om te laten zien. Ieder om zijn eigen pracht. Soms krijgt een ruimte een totaal nieuwe functie krijgt, of wordt slim met de ruimte omgegaan. Allemaal zijn ze even verrassend!

Badkamer: het bewijs dat de oude tegels best mogen blijven!

Groene tegels en behang met een druk printje. Het maakte de badkamer klein en vooral donker. Omdat de bewoners een klein budget hadden om de badkamer op te knappen, hebben ze besloten om niet alles zo maar te vervangen. De groene tegels mochten blijven. Een flinke schrobbeurt doet ze weer glanzen als nieuw! En de meest wijze les die de bewoners hebben geleerd van deze verbouwing: ieder oud item, -hoe lelijk/ niet-jouw-stijl/ of ouderwets het ook is-, kunnen juist heel mooi zijn in een modern en minimalistisch geheel. De groene tegels zijn nu prachtig bij de wit gestucte muren.

renovatie badkamer
nieuwe badkamer
Balkon: wat doe je met een balkon van iets meer dan 1 vierkante meter?

Dat vroeg de bewoonster van dit appartement zich ook af. Te krap voor een zitje vreesde ze, maar ook weer te leuk om alleen te gebruiken voor je vuilniszakken. Maar met wat slimmigheidjes komt je toch écht een heel eind! Ze belde een timmerman, gaf hem wat schetsen met ideetjes, de afmetingen en haar wensenlijstje voor het balkon. Ambitieus of niet, ze wilde met 3 personen op het balkon kúnnen zitten. Het werd een klein bankje voor 2 personen en een losse kruk. Met daarbij een tafeltje dat ze in het bankje kan wegschuiven als het niet gebruikt hoeft te worden. Het bankje en de kruk hebben vakken gekregen om spulletjes in op te bergen. Tot slot kwamen er kussens op maat van de Amerikaanse ‘nofruit‘. En wat plantjes aan het balkon zorgen voor de nodige privacy als je gezellig op je balkon vertoeft. Super om te zien dat van zoiets kleins een heerlijke plek gemaakt kan worden!

balkon inrichten
klein balkon
styling balkon
Hal en trap: van een functionele ruimte je lievelings plek maken

De Hal. Vaak niet meer dan de plek waar je je jas weghangt. En dan de trap. Handig om van beneden naar boven te gaan, en vice versa. Maar van de bewoonster moest deze ruimte anders. Het was saai, donker, rommelig. Hoog tijd voor een make-over. Ze wilde er iets vrolijks, fris en kleurrijks van maken. Meer dan gelukt als je het mij vraagt. De trap is echt een eye-catcher geworden door de kleuren van de treden te laten verlopen. Het ombre effect noemen we dat. En het botanical behang past helemaal in dit frisse sfeertje. De hal zou bijna je favoriete plek van het huis worden…

renovatie trap
trap verven
opknappen hal
nieuwe hal
Rotan bankje: van de straat naar de tuin!

Het bankje was al afgeschreven, stond aan straat bij het vuilnis. Maar gelukkig zijn er altijd mensen die de pareltjes er uit weten te vissen! Meenemen dus, dacht de huidige eigenaar. Want hoewel er geen kussens meer in zaten was het vintage bankje nog helemaal in goede staat. Tijd voor een schuur- en verfbeurt. Voor het gemak werd gekozen voor een spray zodat alle hoekjes, randjes en bochtjes perfect egaal zwart werden. Omdat het bankje een plek in de tuin kreeg is gekozen voor kussens waarbij de stof tegen een regenbui kan, niet verkleurd door zonlicht en makkelijk schoon te maken is. Voor het zomerse sfeertje hebben de kussens een botanische print. Met een roze koord rondom die weer perfect matcht bij de roze flamingo’s. Voor weinig geld zitten zij nu jarenlang op hun eigen Aruba!

oud bankje opknappen
bank nieuwe kussens
Keuken: breng licht in je ruimte

Wat eigenlijk iedereen weet is dat je een smalle kamer zo ruimtelijk mogen moet maken. Waarom dan ooit is gekozen voor een donkere keuken in deze pijpenla weet niemand. Het absorbeert namelijk al je licht waardoor het nog smaller oogt. Tijd voor een lichte en frisse keuken. De bewoners vonden de keukenkastjes en apparatuur nog goed genoeg om zomaar te vervangen. Uiteindelijk werden de frontjes en het keukenblad vervangen in een stylish witte versie. De marmeren hexagon mozaïek tegeltjes op de achterwand geven de keuken een luxe sfeer.

oude keuken opknappen
opknappen keuken
Oprit: van de betonnen oprit is écht niets meer te zien!

De oprit deed dienst als plek waar de containers werden gestald, of een fiets werd neergezet. Gewoon, waar een oprit vaak voor wordt gebruikt. Maar deze familie wilde een heerlijke lounge-plek bij hun huis. De betonnen oprit moest plaatsmaken voor deze prachtige patio oase. De wandpanelen zijn van Ikea (Applaro) en filteren het licht waardoor het nooit te donker of te licht is. Op het dak zijn bamboe matten geplaatst wat hetzelfde effect met licht geeft. De zitbank komt ook van de Ikea Applaro serie, waarbij er twee tegen elkaar zijn geschoven. Door er één groot kussen op te leggen, wat speciaal op maat gemaakt is, zie je nauwelijks dat het twee bankjes zijn. De styling is zo waanzinnig mooi: veel kleur, veel planten en verschillende zitjes!

opknappen oprit
oprit nieuw
nieuwe oprit
maatkussen bankje

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.