logo nofruit

Klein groots dakterras van Eigen Huis & Tuin

Ga ook eens naar ons nieuwe interieurblog

Want vanaf nu gaat nofruit verder op www.elkeplekjouwzitplek.nl. Ben jij veel bezig met huis en inrichting en struin je het internet af naar de gaafste interieurfoto’s? Wil je dat saaie Ikea bankje pimpen, heb je een prangende vraag aan onze Daantje of heeft dat zelfgemaakte meubelstuk dé finishing touch nodig? Dan is ons nieuwe interieurblog elkeplekjouwzitplek.nl er voor jou!

Zoals je waarschijnlijk weet zijn wij al jaren goed bevriend met dit populaire woon- en tuinprogramma. Onze kussens liggen inmiddels in heel wat tuinen die zij gemaakt hebben. Wanneer het team van EH&T aan een nieuwe metamorfose begint, wordt er een ontwerp gemaakt. Vervolgens wordt er geshopt voor de juiste materialen. Voor kussens op maat komen ze bij ons. Of we kussens willen maken voor een zelf ontworpen bank. In die en die afmeting en die kleur. We hebben dan nog helemaal geen idee in wat voor tuin onze kussens komen te liggen. Maar inmiddels hebben we zoveel vertrouwen dat het iets moois gaat worden. Zoals dit dakterras, waarin ze laten zien dat je met een kleine ruimte heel veel kan!

Want van iets kleins iets groots maken. Dat heeft het team van Eigen Huis & Tuin al vaker laten zien. Ook in deze aflevering werden we weer verrast en raakten opnieuw geïnspireerd door het resultaat! Denk vanaf nu vooral niet meer dat je met een kleine ruimte niet zo veel kan. Denk groot!

Deze keer wordt het dakterras van Fred en Sabine uit Dordrecht onderhanden genomen. Het dakterras ziet er wat grauw uit, meet slechts 7m2 en het is aan alle kanten ingebouwd door de omliggende huizen. De bewoners willen wat meer privacy en lekker kunnen loungen. En ook iets met vuur. Een uitdaging die het team van EH&T maar al te graag aangaat!

Pergola

Allereerst worden de rubberen tegels vervangen door mooie keramische tegels met een houtstructuur. Om wat minder inkijk te hebben van de muren bouwt Tom een afscheiding van bamboepalen. Van hetzelfde hout wordt een pergola gemaakt. De pergola kan je gebruiken om een schaduwplek maken. Met een schaduwdoek erover ben je al klaar. Maar ook voor het groen is een pergola perfect. Klimplanten hebben er goeie houvast en met hangplanten kan je ook goed uit de voeten. Op het dakterras van Fred en Sabine krijgt de trompetbloem (Campsis) een plekje op de pergola. Maar er komt nog meer groen op het dakterras. Voor de privacy is gekozen voor grote planten op de hoeken van het dakterras. In dit geval is de Japanse vingerplant gebruikt. Groenblijvend en kan een beetje Hollandse winter prima weerstaan.

pergola bamboe
pergola plant

De loungebank

De loungebank is geen standaard loungebank. Zoals vaak bij Eigen Huis & Tuin wordt de bank zelf gemaakt. Dit keer van glasblokken en douglas hout. Het leuke aan deze glasblokken is dat je er verlichting achter kan maken. Dat maakt het ’s avonds heel sfeervol als het licht door het matten glas schijnt! De zitting en rugleuning worden afgetimmerd met douglas houten planken.

Als de bank klaar is, is het tijd voor de kussens. Fred en Sabine wilden graag een dakterras waarbij lichte tinten gebruikt worden. De kussens zijn gemaakt van stof Southend Light Grey. Southend is een gemêleerde stof, wat het voordeel heeft dat je kleine vlekjes niet zo snel ziet. En wil je een vlek wel verwijderen dan is de stof heel makkelijk schoon te maken. Het zitkussen en rugkussen zijn van dezelfde stof gemaakt. Op het kleine dakterras geeft dat een mooie rustige sfeer.

loungebank dakterras
loungebank

Buitenkeuken

Tot slot wordt er ook nog een mini buitenkeuken gemaakt. Met een vuurtje. In het blad van de buitenkeuken zaagt Tom een cirkel waarin hij de bbq kan plaatsen. Zo zie je dat je helemaal niet groot hoeft te denken als je een buitenkeuken wil hebben.

buitenkeuken
buitenkeuken bbq

Het team van Eigen Huis & Tuin heeft weer een super mooi dakterras gemaakt. Van een kleine kale ruimte hebben ze een heerlijke buitenplek gemaakt. Met een loungebank, groen en een vuurtje. Dan heb je toch alles wat je hebben wil!

Ben je benieuwd waar Tom al zijn spullen voor dit dakterras heeft gekocht? Kijk dan bij Shop the Look.

schutting bamboe

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.