logo nofruit

Maak je verticale tuin!

verticale tuin potjes

Als je een balkon of een kleine stadstuin hebt, dan is de verticale tuin de oplossing: én een groene leefomgeving én genoeg ruimte voor een heerlijke loungeplek. Met deze vorm van tuinieren gebruik je gevels en muren om planten op te laten groeien. In hippe restaurants zien we het al vaak opduiken, maar ook steeds meer mensen maken thuis een verticale tuin. Voor de DIY’ers onder ons kan je de verticale tuin simpel zelf maken. Maar je kan tegenwoordig ook kant-en-klare stapelbakken en systemen kopen. Naast het feit dat de verticale tuin je muren een stuk vrolijker maakt, werkt het ook nog eens isolerend en bespaart het dus energie.

palletJe kan zelf aan de slag gaan en een verticale tuin maken uit oude paletten, kratten, buizen of petflessen. Je vult ze op met potgrond en planten naar keuze. Kies je voor een collectie groene grassen, vetplantjes, frisse kruiden of kleurrijke bloemen? Je kan de meest uiteenlopende planten in je verticale tuin plaatsen. Maar houd rekening met de oriëntatie van je tuin of balkon. Ligt het de hele dag in de schaduw of de meeste tijd in de volle zon?

Niet zo’n handige Harry? Dan koop je gewoon kant-en-klare stapelbakken of plantenzakken die je eenvoudigweg moet vullen met potgrond en planten naar keuze. Je koopt ze bij een tuincentrum of heel handig online. Met het modulaire systeem van Minigarden ben al snel een heel eind op weg!

plantenzakken

Deze planten zijn heel geschikt voor jouw verticale tuin:

  • In de zon doen tijm, marjolein, druivelaar, leifruitboom, passiebloem, trompetbloem, meisjesogen, zwenkgras, wilde hop, aster, ijzerhard, rode zonnehoed, struikmalva, rode spoorbloem en lavendel het goed.
  • In de halfschaduw kan je kiezen voor wilde kamperfoelie, klimhortensia, wilde bosrank, winterjasmijn, wijfjesvaren, vrouwenmantel, kerstroos, maagdenpalm, gebroken hartjes of herfstanemoon.
  • Goede schaduwplanten zijn munt, doornloze braam, salie of citroenmelisse.

Geniet van je groene oase!!

Oh ja, mocht je liever ondersteboven tuinieren, ook dat kan. De Sky Planters van Boske hang je aan het plafond, maar dan op z’n kop…

verticale tuin muur

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.